Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar Tyskland – klar för ny klubb

Mads Albaek under sin tid i IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Mads Albaek, 29, hamnade på kant med Kaiserslautern.

Nu flyttar den förre Blåvitt-mittfältaren hem till Danmark.

Albaek är klar för fyra år i Sönderjyske.

Mads Albaek. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Mads Albaek – den danske mittfältaren som gjorde succé i IFK Göteborg innan han såldes till Kaiserslautern sommaren 2017 – har haft en jobbig sista tid i Tyskland.

– Det har varit en lärorik tid, men också turbulent i perioder. Vi har haft många olika tränare och sportchefer – och det har varit situationer där vi inte har kunnat lämna arenan efter att ha förlorat en match eftersom missnöjda fans har väntat utanför. Men samtidigt har fansen bidragit till att göra det till en häftig upplevelse. Trots att vi spelar i tredjedivisionen har vi haft 22 000-24 000 åskådare på matcherna. Det är något du älskar som fotbollsspelare, sa Albaek nyligen till tipsbladet.dk.

Han fortsatte:

– Under säsongen har vi också haft ekonomiska utmaningar och det fanns tvivel om klubben överhuvudtaget skulle klara licensen till nästa säsong. Självklart har det också påverkat truppen och skapat en osäkerhet.

Skrivit på för Sönderjyske

Mads Albaek kom inte överens med klubbledningen om något nytt kontrakt och spelade inte de tre sista matcherna av säsongen. Han säger att han inte känner att han behandlades med respekt av klubben och lämnar nu Tyskland.

I Blåvitt-kretsar har det spekulerats i om Albaek skulle återvända till klubben han spelade för mellan 2015 och 2017 – men så blir det inte.

I stället flyttar 29-åringen hem till Danmark där han har skrivit ett fyraårskontrakt med Sönderjyske som slutade elva i danska ligan förra säsongen och klarade sig kvar via kval.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få spela för Sönderjyske och att få träffa lagkamraterna. Jag har varit utomlands i sex år och haft tankar på att vända hem. Nu kom Sönderjyske med ett bra erbjudande samtidigt som klubben har en tränare jag känner. Det var avgörande för mitt val, säger Albaek enligt tipsbladet.dk.