Häckens tränare Andreas Alm, nyförvärvet Viktor Lundberg och sportchefen Sonny Karlsson på fredagens pressträff. Foto: THOMAS JOHANSSON / TTHäckens tränare Andreas Alm, nyförvärvet Viktor Lundberg och sportchefen Sonny Karlsson på fredagens pressträff. Foto: THOMAS JOHANSSON / TT
Häckens tränare Andreas Alm, nyförvärvet Viktor Lundberg och sportchefen Sonny Karlsson på fredagens pressträff. Foto: THOMAS JOHANSSON / TT
Foto: THOMAS JOHANSSON / TTFoto: THOMAS JOHANSSON / TT
 Foto: THOMAS JOHANSSON / TT
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNFoto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
 Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Lämnar Portugal – för BK Häcken

Publicerad

GÖTEBORG. Viktor Lundberg, 26, är tillbaka i allsvenskan.

Den tidigare AIK-spelaren är klar för Andreas Alms BK Häcken.

– Jag tror detta kommer bli riktigt bra, säger Lundberg som återförenas med sin förre tränare.

Viktor Lundberg presenterades av BK Häcken under fredagen.Foto: THOMAS JOHANSSON / TT

Som GT tidigare berättat är Viktor Lundberg, senast i portugisiska CS Maritimo, klar för allsvensk fotboll igen. Den 26-årige anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med Häcken.

Han återförenas därmed med nye Häckentränaren Andreas Alm.

– Självklart spelade det stor roll, vi känner som sagt varandra bra sedan tidigare, säger Lundberg, som spelade i AIK från barnsben upp till 22 års ålder, på en pressträff under fredagen.

– Han (Alm) är noggrann och vet vad han gör. Han är väldigt duktig på att förmedla det han vill framföra och han är en väldigt bra tränare, säger Viktor Lundberg 

Lundberg har liksom Alm ett förflutet i AIK, men har de senaste åren spelat främst i den danska ligan. 

 

LÄS MER: Förre AIK-spelaren till allsvensk rival

"En schweizerkniv till spelare"

Efter fyra säsonger i Randers lämnade han för Madeira-klubben Maritimo i somras, men fick bara begränsat med speltid där.

Häckens sportchef Sonny Karlsson har haft ögonen på Lundberg sedan en tid tillbaka.

– Vi har varit intresserade av honom ända sedan Peter Gerhardsson var här. Vi mötte dem ett antal gånger när han spelade i Danmark och då väcktes tanken att vi skulle försöka få honom när han var färdig där. Nu fick vi chansen och nu tog vi den.

Vad kommer Viktor bidra med till laget?

– Det är en schweizerkniv till spelare. Han kan spela på väldigt många offensiva positioner. En bra löpande spelare, i rätt ålder och med rätt karaktär. Han kommer att tillföra oss jättemycket.

Viktor Lundberg blir Häckens fjärde nyförvärv inför säsongen 2018.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag