Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar nykomlingen – klar för konkurrenten

Nahom Girmai byter Varberg mot Sirius.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Varberg förbereder sig för allsvenskan.

Då försvinner Nahom Girmai, 25, en av nyckelspelarna, till konkurrentklubben Sirius, enligt GT:s uppgifter.

– Vi tror att det är ett bra steg för Nahom, säger agenten Nima Modyr.

Mittfältsmotorn Nahom Girmai kom till Varberg från Kristianstad inför förra säsongen.

På sina 28 matcher gjorde han tio mål och bidrog i högsta grad till att Varberg klarade sig kvar och fick spela i superettan även 2019.

Då kallades han ”Sveriges bästa spelare utan boll” av sin tränare Joakim Persson. Efter säsongen fanns intresse bland klubbar både i Sverige och Norge, men han stannade i den halländska klubben.

När Varberg i år fick en kalasstart på säsongen och direkt gick upp i toppen av superettan hade Girmai en stor del i det och han stod distansen ut.

Varberg kom tvåa i serien och kvalificerade sig därmed för allsvenskan.

Nahom Girmai firar Varbergs allsvenska avancemang med lagkamraterna.Foto: ADAM IHSE / TT

En tydlig roll i laget

På vägen dit startade han i 25 av de 29 matcher han spelade och gjorde åtta mål.

Men när Varberg nästa år för första gången ska upp i högsta ligan och fajtas med Sveriges bästa klubbar har Nahom Girmai dragit vidare till Sirius.

– Vi tror att det är ett bra steg för Nahom. Vi har haft ett positivt snack med Sirius, säger agenten Nima Modyr och fortsätter:

– Nahoms roll i laget är tydlig och vi vet vad vi får ut av samarbetet. På sikt hoppas vi att han ska kunna ta ett steg till större klubbar, precis som Kerim Mrabti gjorde en gång i tiden när han spelade på samma position som Nahom. Spel i Sirius är ett perfekt första steg.