Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar lägret – för att skriva på för ny klubb

Gustav Engvall lämnar IFK Göteborg. Foto: Tommy Holl / IBL
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Gustav Engvall, 22, har lämnat IFK Göteborgs träningsläger.

Nu står det klart att Blåvitt blir av med sin anfallare.

– Han har lämnat för att skriva på för en annan klubb, säger sportchefen Mats Gren till GP.

Enligt GT:s uppgifter rör det sig om en permanent övergång till belgiska Mechelen.

I går kunde GT avslöja att Blåvitts lagkapten Sebastian Eriksson lämnar klubben för grekiska Panetolikos.

Nu drabbas IFK Göteborg av ytterligare ett avbräck under VM-uppehållet.

Gustav Engvall, som spelat i klubben på lån från Bristol City under vårsäsongen, har lämnat Blåvitts träningsläger i Boden inför en stundande övergång.

Anfallarens låneavtal med IFK sträckte sig till och med juli – men Blåvitt har hela tiden varit medvetna om att det kan brytas i förtid om Bristol hittar en köpare, vilket nu har skett. Enligt uppgifter till GT rör det sig om belgiska Mechelen, vilket GP var först med att berätta om. Det ska handla om en permanent övergång.

Blåvitts sportchef Mats Gren vill inte kommentera uppgifterna utan skriver i ett sms till GP: ”Han är inte vår spelare”.

Mechelen slutade sist i belgiska högstaligan förra säsongen och spelar kommande säsong i andraligan. I klubben har svenskar som Kennet Andersson och Klas Ingesson tidigare spelat.

Engvall noterades för ett mål på sju matcher från start i Blåvitt-tröjan i år.

 

LÄS MER: Gustav Engvalls nya drömlön i England

Uppmärksammad affär

Gustav Engvall och IFK Göteborg har en komplicerad historia.

Därför var det många som minst sagt höjde på ögonbrynen när GT avslöjade att anfallaren skulle återvända till klubben på lån från Bristol City i år.

Anfallstalangen hade varit i IFK Göteborg i fyra år när han lämnade för Championship-klubben Bristol City i en uppmärksammad jätteaffär sommaren 2016. 

Enligt GT:s uppgifter landade övergångssumman på cirka 25 miljoner kronor – men bara omkring 15 miljoner gick till IFK Göteborg. En betydande del av mellanskillnaden hamnade hos agenter i Sverige och England, vilket GT tidigare har skrivit om i en rad artiklar. 

Gustav Engvall. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

LÄS MER: Blåvitt om Engvall: ”Var nödvändigt”

Engvall: ”Sa att jag fejkade skador”

Men efter att ha haft svårt att ta en plats i sin nya klubb återvände anfallstalangen till allsvenskan på lån – men inte till Blåvitt. I stället gick anfallaren till Djurgården, vilket skapade stora rubriker i Fotbollssverige. Efter ett tag valde Engvall att gå ut och berätta detaljerat om varför han inte återvände till Blåvitt och riktade samtidigt skarpa anklagelser mot sportchefen Mats Gren.

– Han har betett sig väldigt illa mot mig, ljugit och fått mig att må väldigt dåligt. Framför allt i slutet, när jag skulle lämna för Bristol, så höll han på att ljuga om allt möjligt. Han sa att jag inte utvecklades längre, att tränaren inte trodde på mig och att jag fejkade skador, sa Engvall bland annat.

– Om det är en känsla Gustav bär med sig efter åren hos oss är det tråkigt och inte alls som jag upplevde det, svarade Mats Gren.

Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

LÄS MER: Engvall om Gren: ”Vad är det här för människa?”

Gren: ”Var ett stort missförstånd”

Gustav Engvall hamnade även i ekonomisk tvist med  Blåvitt och i slutet av november i fjol stämde han klubben. 22-åringen ansåg att klubben var skyldig honom pengar efter övergången till Bristol City sommaren 2016.

På allsvenskans upptaktsträff inför säsongen berättade Blåvitts sportchef att parterna har talat ut om konflikten.

– Oh ja, oh ja, det är utrett. Det var ett stort missförstånd från början och jag har inte hetsat upp mig så mycket över det. Men som Gustav såg på det kan jag förstå att han blev sur och förbannad. Hos mig har det aldrig varit ett problem. Vi har rett ut allt och det är bra för Gustav, det är bra för IFK och det är bra för alla, sa Mats Gren bland annat.

IFK Göteborg möter Kalmar FF på Gamla Ullevi i den allsvenska omstarten den 8 juli.

 

LÄS MER: Spelarna som kan lämna IFK Göteborg