Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar IFK Göteborg – på plats i Grekland

Sebastian Eriksson.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sebastian Eriksson, 29, är förlorad för IFK Göteborg. 

GT kan avslöja att Blåvitt-kaptenen är klar för Panetolikos. 

Spelaren är nu på plats i Grekland för att träffa klubben och slutföra affären. 

Lagkaptenens kontrakt med IFK Göteborg löper ut i månadsskiftet juni/juli men parterna har inte lyckats enas om en förlängning. 

– Ni vet ju alla hur jag känner för den här klubben, men vi får se hur det blir till sommaren, har Eriksson tidigare sagt

Klubben har försökt, men 29-åringen har i första hand velat komma utomlands igen och inser att det här kan vara sista chansen.

Blåvitt är på träningsläger i Boden, men den omskolade mittbacken valde att stanna hemma i väntan på nästa steg i karriären. 

– Det pågår fortfarande samtal med ”Sebban” om den närmaste framtiden och jag ska träffa honom senare i veckan, sa sportchefen Mats Gren häromdagen till klubbens hemsida. 

 

LÄS MER: Sebastian Eriksson saknas på Blåvitts läger

Blir officiellt inom kort

Men nu blir nästa destination för dalslänningen Grekland och Panetolikos, som kom nia i högstaligan den gångna säsongen. 

Sebastian Eriksson är på plats där tillsammans med sina rådgivare Carl Fhager och Stefan Selakovic för att träffa klubben och bekanta sig med staden. 

Under onsdagen blev övergången officiell.

– Jag är glad över att komma till Panetolikos. Första intrycket härifrån är utmärkt, säger Sebastian Eriksson, som har skrivit ett treårskontrakt, till den grekiska klubbens hemsida.

https://twitter.com/FC_Panetolikos/status/1011916049380462592

LÄS MER: Sebastian Erikssons osäkra framtid

Ligger nära havet

Blåvitts sportchef Mats Gren om avbräcket:

– Givetvis tråkigt att bli av med allt vad ”Sebban” står för. Samtidigt förståeligt att han vill ta chansen ytterligare en gång ute i Europa. Vi hade hoppats kunna förlänga åtminstone en kortare period. Nu blir det inte så och vi kan bara önska honom lycka till.

Panetolikos kommer från Agrinio med drygt 100 000 invånare. Staden ligger nära havet, några timmars bilfärd väster om huvudstaden Aten. Klubbens utländska spelare brukar bo i de närliggande semesterstäderna Nafpatkos och Patras. 

Sebastian Eriksson representerade italienska Cagliari mellan 2011 och 2014 innan han vände hem till IFK Göteborg. 

 

LÄS MER: Spelarna som kan lämna IFK Göteborg