Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar IFK Göteborg för allsvensk konkurrent

Patrik Karlsson Lagemyr.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Patrik Karlsson Lagemyr, 25, lämnar IFK Göteborg. 

Den offensiva spelaren är klar för Sirius. 

– Jag tror inte att jag behöver förklara så mycket vad IFK Göteborg betyder för mig, säger han. 

Förra veckan kunde SportExpressen berätta att en affär var nära. Nu är det helt klart. Patrik Karlsson Lagemyr har skrivit på ett fyraårskontrakt med Sirius efter totalt 102 A-lagsmatcher med IFK Göteborg. 

– Det känns vemodigt att lämna klubben jag har varit i 15 år och gjort allt för. Jag vill tacka alla jag har lärt känna på vägen. Spelare, tränare, personerna på Kamratgården och framför allt alla supportrar som har gett mig glädje i både tuffa och goda tider. Tack för allt och på återseende, säger han till klubbens hemsida. 

25-åringen satt på ett utgående avtal och har precis avklarat ännu en längre rehabperiod, men nu är han redo för allsvensk fotboll med Sirius. 

– ”Paka” har lagt ner ett enormt jobb tillsammans med vårt medicinska team för att komma tillbaka till fotbollsplanen. När frågan om en övergång kom till oss ville ”Paka” testa en ny utmaning och starta om i en ny miljö efter lång skadefrånvaro. Vi önskar honom ett stort lycka till i Sirius, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre. 

”Kommer vara nästa goda exempel”

Spelaren själv tror att han kommer att trivas i sin nya klubb. 

– Jag kommer att ge allt, jag älskar att spela fotboll – jag hoppas att det kommer märkas. Jag hoppas kunna göra mycket poäng och visa publiken att det är kul att kolla på Sirius, säger han till klubbens hemsida. 

Uppsalaklubbens tränare Daniel Bäckström: 

– I Patrik får vi in en spelare som är skräddarsydd för sättet vi vill spela fotboll och i de samtal som vi har haft med ”Paka” så har han verkligen lyst av hunger och vilja att komma till oss. När vi värvar är det viktigt att hitta spelare som snabbt förstår och kommer in i vårt sätt att spela. Det är många som gjort den resan det senaste året och Patrik kommer vara nästa goda exempel. Vi har gjort grundliga undersökningar för att säkerställa att Patriks fysik är i linje med våra krav och han börjar träna med laget direkt.