Lämnar Elfsborg – går till Heerenveen

Foto: Bildbyrån
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Rami Kaib, 23, är på väg att lämna Elfsborg.

Enligt SportExpressens uppgifter är Elfsborg och Heerenveen nära att komma överens om en övergång gällande försvararen.

Elfsborg stod för en succésäsong i allsvenskan när laget slutade tvåa bakom Malmö FF och därmed tog sig ut till Europa. Under säsongen blev det också gott om spel för försvararen Rami Kaib, 23, trots att han var skadad i tre månader på grund av en fotskada som han ådrog sig under försäsongen.

Efter skadan fick Kaib chansen av tränaren Jimmy Thelin och tog den. Försvararen landade till slut på 16 allsvenska matcher, varav tolv från start, och en assist. Kaib har kontrakt med Elfsborg över nästa säsong också och det har under året spekulerats i att kontraktet kan förlängas men så kommer det inte att bli.

Nära flytt till Holland

I stället är försvararen på väg att lämna klubben.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Elfsborg och holländska Heerenveen väldigt nära att komma överens om en övergång gällande försvararen.

Rami Kaib kommer tillsammans med sin agent Blash Hosseini att resa till Holland för den obligatoriska läkarundersökningen som är planerad att äga rum i veckan.

Blir lagkamrat med svenskar

Om allt går som det ska med läkarundersökningen kommer Kaib att skriva på ett 3,5-årskontrakt med Heerenveen innan övergången blir officiell.

Heerenveen spelar i den holländska högstaligan Eredivisie och ligger för närvarande på en åttondeplats i tabellen två poäng före nian Sparta Rotterdam. Laget har nio poäng upp till Feyenoord på tredjeplats. I Heerenveen spelar sedan tidigare Benjamin Nygren och Ibrahim Dresevic som representerade Elfsborg mellan 2016 och 2019.