Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar allsvenskan – är klar för indisk klubb

Ett mål blev det för Simon Lundevall i Elfsborg den senaste säsongen. Det kom mot Sirius den 27 april. Se målet här.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Här är Simon Lundevalls nya klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter landade han under onsdagen i New Dehli för att skriva på ett kontrakt med North East United FC. 

Det var i oktober som Elfsborg meddelade på sin officiella hemsida att Simon Lundevall, 31, lämnar klubben. 

- Det är svårt att återge sitt bästa minne efter fem år i föreningen. Men främst skulle jag vilja säga att jag har spelat med otroligt bra fotbollsspelare. Sedan är äventyren ute i Europa något man också kommer att ta med sig. Jag vann också assistligan i allsvenskan, så ja, det är mestadels väldigt många bra minnen man kommer att ta med sig, sa Lundevall då. 

Karriären fortsätter i Indien 

Och efter att allsvenskan avslutats har han varit klubblös och bland annat kopplats ihop med svenska mästarna Djurgården. Men nu står det klart att hans fotbollskarriär fortsätter i Indien. 

Enligt SportExpressens uppgifter landade han under onsdagen på New Dehlis flygplats i Indien. Går allt som planerat och han klarar läkarundersökningen skriver han på ett kontrakt med North East United FC i den indiska högstadivisionen. Avtalet sträcker sig fram till och med mars med option på ytterligare ett år. 

Får Jarni som ny tränare 

Klubben tränas av den förre kroatiske landslagsstjärnan Robert Jarni, som bland annat spelat i Real Madrid, Juventus och Real Betis. 

Simon Lundevall har gjort sammanlagt 199 allsvenska matcher under sin karriär för Gefle och Elfsborg och kommer senast från fem säsonger i Elfsborg. Han har även gjort en A-landskamp då han var med på landslagets Januariturné 2015.