Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Laget är alldeles för bra för att ligga där vi ligger”

Adil Titi i Blåvitt-tröjan.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Han lämnade Kamratgården och IFK Göteborg efter eget önskemål för att kunna komma tillbaka i januari mer förberedd än någonsin tidigare. 

Nu är Adil Titi i superettan, Borås och Norrby IF för att ta nästa steg mot en startplats i Blåvitt. 

– Här är helt andra förutsättningar vilket gör att man växer som både spelare och människa, säger talangen.

Sporadiska inhopp, hård konkurrens och primärt fokus på att freda det egna målet när han väl byttes in. 

IFK Göteborgs mittfältare, som i Blåvitt ofta fick spela mittback, bestämde sig under sommarfönstret för att byta miljö som ett led i den personliga och spelarmässiga utvecklingen. 

Allt löstes på några få timmar under övergångsfönstrets sista dag, berättar Adil Titi. 

Så fort godkännandet från IFK om att lånas ut till andra klubbar kom, följde också intresset från ett flertal lag med. Efter noggranna funderingar, samtal med familjen och ett par samtal till potentiella lagkamrater föll valet på Norrby.

– Det är ett lag och en klubb som passar mig bra, både rent taktiskt och som miljö att utvecklas i. Jag känner till Mak (Lind, tränare i Norrby) sedan tidigare och tycker att han har en intressant filosofi kring hur han vill spela fotboll. Sen är Norrby också en praktisk lösning både logistiskt och geografiskt – det är lagom långt till Göteborg vilket underlättar i vardagen, säger Adil Titi och fortsätter:

– Miljön och förutsättningarna här är helt annorlunda jämfört med vad jag är van vid, vilket gör att man växer som både spelare och människa.

Gjort tre matcher hittills

Sedan slutet av augusti har Adil Titi spelat tre matcher för Norrby av fyra möjliga – matchen mot Örgryte på Gamla Ullevi missade han på grund av sjukdom. 

Speltiden har successivt ökat i takt med att Titi kommit in i laget och taktiken, något han själv är nöjd med. 

– Av de tre matcherna jag spelat så är jag personligen mest nöjd med hemmamatchen mot Öis. Där fanns det ingen direkt slutforcering från något av lagen, vilket gjorde att det fanns både tid och plats för mig att visa upp mina kvaliteter. Mot Västerås kom jag in efter att ha varit sjuk i en vecka, men där var matchbilden sådan att vi fick försvara oss lågt i och med att de tryckte på, men det är jag van vid från tiden i IFK så det var ganska bekvämt på det sättet, säger Adil Titi.

Adil Titi är utlånad till Norrby i superettan.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

”Övertygad om att vi fixar det”

Hemma i Göteborg har Titis IFK Göteborg varvat bra prestationer med riktiga bottennapp – en övertygande seger mot Falkenberg följdes upp med en solid insats mot FC Köpenhamn innan man något överraskande förlorade med 1–2 mot Kalmar FF. Under söndagen blev det 0–0 mot topplaget Elfsborg.

Situationen i och omkring klubben vill mittfältaren inte spekulera i, men är övertygad om att spelarna kommer lösa det prekära tabelläget. 

– Det är bara en tidsfråga innan det vänder, i sådana här situationer krävs det så lite för att man ska få energi och göra något bra. Det här laget och de här spelarna är alldeles för bra för att ligga där vi ligger – vi kommer att fixa det.