Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kunde inte springa med ungarna – tufft när det påverkar livet hemma”

Robin Söder hoppas kunna göra några matcher till den här säsongen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
André Calisir jublar och Robin Söder.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han kunde inte springa bredvid sina cyklande barn och vardagslivet blev lidande. 

Men operationen gick bra och nu kämpar Robin Söder, 29, hårt för att komma tillbaka. 

– Min förhoppning är att kunna spela några matcher i höst, men jag kan inte lova något, säger Blåvittkaptenen. 

Söder gjorde ett starkt fjolår och dunkade in 14 mål i allsvenskan. Men när den här säsongen äntligen drog i gång i juni såg anfallaren hämmad ut i de två första omgångarna. 

– Jag instämmer, det flöt inte. ”Travade inte rent” är väl orden man kan använda, haha. 

Han hade haft problem under våren och fick en spruta inför premiären, men till slut gick det inte längre. Efter mötet med Varberg i den andra matchen fattade man beslut om operation. Ett rutiningrepp som gjordes mer eller mindre omgående. 

– De var nöjda med resultatet, men det syntes att man hade spelat fotboll några år. Men så här långt har det funkat bra. Jag var först orolig att jag skulle få vänta fyra till sex veckor på operation. Det var tur att jag fick en tid så snabbt så att jag kunde städa av den biten, säger Robin Söder och fortsätter: 

– Jag hade hängt i under coronan under våren, så det är klart att det var ett hårt slag när det roliga väl började. 

Blåvitts nya policy 

IFK Göteborg har sedan i vintras en ny policy kring skador och är väldigt sparsamma med information om spelarnas status, men enligt GT:s uppgifter är Söders problem knutna till höftpartiet. 

29-åringen berättar att privatlivet påverkades och att han inte obehindrat kunde leka med sina barn. 

– Då är det tufft att motivera för sig själv att man bara ska köra på. Är det värt att stångas med sig själv? Jag kunde inte springa med ungarna när de cyklade typ. ”Hur kommer det kännas i morgon om jag gör det?” Tänker man i de banorna är det bättre att göra något åt det. Det var kass tajmning och jävligt ledsamt, men nu är man igenom den värsta fasen och börjar slussas ut på planen. 

Robin Söder utsågs inför säsongen till lagkapten.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GT har tidigare skrivit att Robin Söder missar resten av säsongen, vilket var vad som först befarades internt i samband med operationsbeslutet, men rehabträningen går bra så här långt och förhoppningen är att han ska kunna göra några matcher innan 2020 summeras. 

– Jag har ingen fast plan, men mitt offensiva mål är att spela i oktober men november är väl mer realistiskt. Man ska hinna med ganska mycket så att man känner att kroppen hänger ihop och jag måste tåla belastningen. Därför kan jag inte säga exakt hur lång tid det tar. Och jag vill gärna ha några veckors ordentlig träning innan jag spelar match, säger han. 

”Jag behöver tänka till”

Tio omgångar återstår innan allsvenskan avslutas den 6 december. Robin Söder kör än så länge på egen hand bredvid sina lagkamrater på Kamratgårdens hybridgräsmatta. Hans önskan är att inom kort kunna återgå till den kollektiva träningen. 

– Jag hoppas att det inte är alltför långt bort i alla fall. Men även när jag är tillbaka behöver jag jobba med rehab varje dag. Jag behöver tänka till så att jag är fräsch när det är match. 

Robin Söder tycker att laget har sett bra ut under nye tränaren Roland Nilssons korta tid på posten. 

– Det är tydligt och han har bra tankar och idéer. Och just tydligheten tror jag att vi som grupp behöver.