Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Väldigt tufft – vi är slitna”

Lasse Vibe.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi efter matchen mot Malmö FF.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Norrköping i måndags, Malmö i går, Hammarby på måndag.

Det täta spelschemat tär på vårens sensationslag IFK Göteborg.

– Vi är slitna, konstaterar anfallsstjärnan Lasse Vibe, 32.

Blåvitts tränare Poya Asbaghi.Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Nederlagstippade IFK Göteborg är överraskande med i den allsvenska toppstriden.

Efter nio omgångar ligger Blåvitt tvåa, en poäng bakom Malmö FF.

Samtidigt ger det täta spelschemat IFK viss huvudbry.

Blåvitt mötte IFK Norrköping borta i måndags, Malmö FF hemma under torsdagen och har Hammarby hemma på måndag. Därefter väntar derby mot BK Häcken nästa lördag.

Blåvitt är inne i ett tufft spelschema.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Fick låta dem ha bollen”

Stormatcherna avlöser just nu varandra Blåvitts anfallsstjärna Lasse Vibe konstaterar efter mötet med MFF i går:

– Vi hade en dags mindre vila än dem (MFF) så vi orkade inte pressa. Ibland fick vi låta dem ha bollen, men det verkade inte som att de var sugna på det faktiskt.

Är du förvånad över att Malmö spelade så defensivt?

– Alltså, vinner man så har man rätt och de har vunnit ganska mycket. Med tanke på hur andra matcher har jag gått är jag inte så förvånad, men de har gjort det jävligt bra och det får man erkänna. Det är ett bra sätt att spela på om man vill vinna och om inte jag har helt fel så ligger de etta. Det är bara att gratulera.

Lasse Vibe.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”En dags mindre vila igen...”

Lasse Vibe, som värvades under uppmärksammade former, erkänner att han är överraskad över lagets starka inledning på säsongen.

– Vi har förvånat oss själva och alla. Man hade inte tänkt att det skulle vara så och man är väldigt stolt. Nu har vi bevisat över en lite längre period att vi har en bra nivå. Sedan har vi ett väldigt, väldigt tufft program. Om jag inte har helt fel så spelade inte Hammarby i kväll utan i går, så nu kör vi igen med en dags mindre vila… Vi är slitna, men får kämpa på och försöka ta så många poäng som möjligt, säger han.

Du låter inte helt nöjd med spelschemat.

– Nej, det kan man inte vara. Jag är inte insatt i den frågan, det har kanske med säkerhet att göra och går kanske inte att planera på annat sätt. Det är inget man kan klaga på egentligen. Jag konstaterar bara att vi i vissa perioder i dag kändes trötta jämfört med hur vi vanligtvis orkar. Det är lite synd, men som tur är var vi smarta mot MFF och fick med oss en poäng.