Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Det är inte tillräckligt bra helt enkelt”

Allsvenska snackisar från Helsingborg-Hammarby, Kalmar-AIK och Blåvitt-Malmö
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Malmö FF gjorde sex förändringar i laget från den långa cupfinalen i torsdags. IFK Göteborg en. 

Om det blev avgörande i 0–3-förlusten?

– Det är klart att det är skillnad i ekonomi och det visar sig, men jag tycker ändå att vi i enstaka matcher kan störa de bästa lagen, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi. 

När lagen ställdes mot varandra i cupen i torsdags vann Blåvitt med 2-1 efter avgörande i förlängningen.

I söndagens allsvenska möte var det Malmö som öppnade starkast.

Efter bara tre minuter blåste domaren straff för Malmö efter att Patrik Karlsson Lagemyr tagit bollen med handen. Anders Christiansen kunde kyligt sätta matchens första mål.

MFF utökade ledningen en kvart senare genom Amin Sarr efter en hörna.

IFK försökte men orkade aldrig reducera och i stället kunde Malmö kontra in slutresultatet 3–0. 

– Jag tycker inte att Malmö skapar så mycket målchanser, men fasta situationer är lika viktiga och där har vi helt klart saker att jobba på. Det är jättesurt, säger Jakob Johansson och fortsätter:

– Vi blir väldigt hårt straffade, det är de små detaljerna som gör jättestor skillnad och det är ju det som syns i resultatet sen. Det är inte tillräckligt bra helt enkelt. 

”De är effektiva”

Inför matchen bytte Malmö FF ut mer än halva startelvan från cupfinalen och fick in pigga ben. Samtidigt matchade IFK Göteborg samma elva bortsett från att Calisir klev in från start i stället för Bjärsmyr. 

Om det påverkade lagets chanser?

– Vi hade inte så mycket förändring i laget kontra dem, de har en bredare trupp och kan göra sex ändringar. Men om man ser till matchen är vi piggare än dem. De är effektiva, där är skillnaden. Kollar du på statistiken springer vi mer och har mer boll, sen är de cyniska och gör mål på sina lägen. Det har inget att göra med att de byter ut sex spelare. 

Sana fortsätter: 

– Hosam (Aiesh) äter upp han dansken igen (Jonas Knudsen) och har han i sin ficka. Han kommer runt på kanten flera gånger och slår in bollen. Han kör över honom där ute på kanten, men sen måste vi få hål på dem.

”...då är han forward nummer 18”

Tränaren Poya Asbaghi menar att man hade behövt undvika det tidigare underläget för att orka hela vägen. 

– Vi borde helt enkelt ha gjort det bättre, man såg på slutet att vi var lite trötta. Vi hade behövt en ledning där för att verkligen hitta den sista orken. Sen ställde vi upp med det lag vi trodde hade bäst chans att vinna matchen, och då räknar vi på den totala kvalitén med fysiken också och vilka som är fräscha. Vi ställde upp det lag vi trodde skulle vinna, säger han.  

– Sen från minut 70 kommer de 120 minuterna från cupen visa sig. Då var förhoppningen att vi skulle leda och kunna göra andra byten än de vi behövde göra nu. Det finns en viss skillnad mellan Malmö och IFK Göteborg. Det är väl bara att titta på deras lag i dag – Guillermo Molins har inte spelat så många matcher och är fantastisk. Och då är han forward nummer 18 i MFF. Det är klart att det är skillnad i ekonomi och det visar sig, men jag tycker ändå att vi i enstaka matcher kan störa de bästa lagen.