Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krisen allt djupare: ”Det är katastrof”

Tobias Sana deppar efter sin missade straff.Foto: Dplay
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Tappad ledning, missad straff och skada på ett nyförvärv.

IFK Göteborg fick en lång hemresa från Blekinge efter bara 1–1 mot Mjällby – Tobias Sanas straff med 20 minuter kvar gick i stolpen och ut.

– Den är katastrof, jag sätter laget i skiten, säger en besviken Tobias Sana i Dplay.

IFK Göteborgs poängmässiga kräftgång fortsätter. 

Den senaste plumpen i protokollet kom borta mot Mjällby när man bara fick med sig en poäng – Patrik Karlsson Lagemyr gav gästerna ledningen i den 25:e minuten efter ett mönsteranfall och tog hjälp av båda stolparna innan bollen till slut rullade över linjen.

Mjällby tog sig dock tillbaka och visade prov på mental styrka när man efter ett trippelbyte lyckades ordna både en straff och en kvittering genom David Löfquist i minut 57 som kyligt satte bollen mitt i målet när Giannis Anestis kastade sig lite för tidigt. 

IFK Göteborg skulle dock få chansen att återta ledningen och bryta den nattsvarta sviten på tretton raka matcher utan seger – Mjällbys nyförvärv Kadir Hodzic fällde Alexander Jallow och Tobias Sana klev fram till straffpunkten. Carljohan Eriksson kastade sig åt fel håll, men Sanas straff tog i stolpen och ut.

”Min straff är katastrof”

Besard Sabovic i Dplay:

– En dålig första halvlek, de får kontrollera och styra som de vill. Vi får resultat av bytena, kommer upp i pressen bättre och får hålla i bollen. För egen del gick det bra, jag fick komma upp lite högre i banan i andra. Det var nära ett par gånger. Deras straff är billig, samtidigt som vi får två mål bortdömda. Framförallt (Mamadu) Moros mål. 

Tobias Sana var oerhört självkritisk.

– Min straff är katastrof, jag sätter laget i skiten. Jag måste stå upp även när det regnar; jag missar ett friläge också så det här tar jag på mig. Sett till det hela så tycker jag att vi förtjänar att vinna. Nyförvärven bidrar med rutin och vinnarskalle, men det är synd att jag inte kan hjälpa dem. Jag kommer komma tillbaka starkare, säger Tobias Sana i Dplay.