Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krävs mirakelvändning: ”Vi måste tro på det”

Per-Mathias Högmo.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Häcken behöver göra minst fyra mål för att gå vidare i kvalet till Uefa Conference League.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Häcken åkte på en rejäl smäll i det första mötet mot Aberdeen i den andra kvalomgången till Uefa Conference League. Inför returmötet krävs det att de vinner med fyra mål.

– Vårt fokus nu har varit på hur vi ska kunna göra det, säger Per-Mathias Högmo. 

Efter en bra inledning i bortamatchen mot Aberdeen förra veckan åkte BK Häcken på två baklängesmål innan paus. Målen kom som en smäll för laget och gav skottarna momentum. 

– Våra första 20 minuter tycker jag är riktigt bra men sedan gör de två ganska snabba mål, båda på fasta situationer. De får energi från hemmapubliken och vi blir lite tagna, säger Per-Mathias Högmo. 

Strax efter halvtidsvilan gjorde hemmalaget också 3–0. Alexander Jeremejeff reducerade dock strax därefter. Men närmare än så kom inte Häcken. Istället utökade Aberdeen till både 4–1 och 5–1 innan matchen var slut. 

– Tycker att vi jobbar oss in bra i matchen och gör 1–3. Därefter är vi faktiskt nära att både reducera och kvittera, vi har två jättechanser men lyckas inte få in bollen. Sedan får vi lite skador och åker på två oturliga mål emot oss i slutet vilket sätter oss i en svår situation, säger Per-Mathias Högmo. 

”Vi måste göra fyra mål”

Förutsättningen inför hemmamötet är alltså att Häcken måste ta ikapp fyra mål på Aberdeen. Annars blir det inget avancemang. 

– Efter matchen var vi så klart besvikna över resultatet. Det ger oss förutsättningarna att vi måste göra fyra mål. Men vårt fokus nu har varit på hur vi ska kunna göra det, säger Per-Mathias Högmo. 

Hur ska ni kunna göra det?

Vi har fram till nu fått ta en match i taget och inte kunnat fokusera så mycket på anfallsspelet. Nu har fokus varit på det och vi behöver få ut mer från spelet på sista tredjedelen. Det blir viktigt, vi måste tro på det. 

Tufft skadeläge i truppen

Ali Youssef fick kliva av i matchen mot Aberdeen och tidigare i veckan stod det klart att han slitit av korsbandet. Dessutom är Erik Friberg, Samuel Gustafson och Daleho Irandust inte tillängliga inför returmötet. 

– Det är klart att vi gärna skulle vara utan alla de skador vi fått. Väldigt synd om Ali så klart. Men som jag sa till honom, när du är tillbaka är du bättre än vad du var innan, säger Per-Mathias Högmo och fortsätter:

– Dessutom är Friberg ute. Dalla (Daleho Irandust) börjar närma sig men vi måste ta det försiktigt. Det samma gäller med Samuel (Gustafson) som är i en uppbyggnadsfas. Förhoppningsvis är de tillgängliga på söndag mot Djurgården.