Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Viktigt att vi bygger upp en sådan kultur”

Per-Mathias Högmo.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Martin Olsson.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Överraskande jumbo i allsvenskan – nu ska Per-Mathias Högmo försöka få BK Häcken att lyfta.

Under lördagen leder den 61-årige norrmannen Hisingslaget i sin första match.

– Vi måste vara närvarande och koncentrerade varje sekund, varje träning, varje match. Det är väldigt viktigt att vi bygger upp en sådan kultur, säger Häckens nye tränare.


GT direktsänder matchen här – läs mer här!

Häckens sportchef Martin Ericsson och Per-Mathias Högmo.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Andreas Alm har lämnat Hisingen för danska Odense och i måndags var det i stället Per-Mathias Högmo och Martin Foyston som ledde BK Häcken.

Efter en träningsvecka med totalt fyra träningar väntar nu det första testet för den nya tränarduon. 

Under lördagen möter Häcken Örebro i en träningsmatch.

– Det ska bli spännande att se var vi står, jag hoppas att vi kan komma igång med lite av det som vi har tränat på i veckan och att vi ser de linjerna i spelet. Vi lär känna spelarna mer och mer för varje dag och varje träning som går. Just nu är vi i en process där vi jobbar för att sätta vår idé och våra principer. Det är något som tar tid och som vi behöver träna oss till, det kommer inte gratis, säger Per-Mathias Högmo till klubbens hemsida.

Martin Olsson och Per-Mathias Högmo.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

”Det är det vi är ute efter”

Häcken ligger sist i allsvenskan och nu vill Norges förre förbundskapten, som tidigare även tränat Djurgården, bygga en vinnarkultur. Han betonar vikten av rätt inställning.

– Vi måste vara närvarande och koncentrerade varje sekund, varje träning, varje match. Det är väldigt viktigt att vi bygger upp en sådan kultur. Då utvecklar vi vår mentalitet, vår fysik och vårt sätt att spela. Det är det vi är ute efter att skapa här, säger han.

Peter Abrahamsson är i matchen mot ÖSK tillbaka i Häckens mål. Den 32-årige målvakten gör därmed sin första match på ett knappt ett år.

Utöver mötet med Örebro ska BK Häcken även spela träningsmatch mot Halmstad innan allsvenskan återupptas med match mot AIK den 4 juli.


✓ GT direktsänder Häckens möte med Örebro från 13.45. Matchen ser du med Premium här!

Häckens trupp mot Örebro

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Valgeir Lunddal, Aiham Ousou, Tobias Carlsson, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, William Milovanovic, Bénie Traore, Patrik Wålemark, Jack Lahne, Leo Bengtsson, Leonardo Farah Shahin, Alexander Jeremejeff.