Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet: Bestäm dig före fredag

Se Benjamin Nygren göra mål för IFK Göteborg.
Benjamin Nygren.Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: RYAN BROWNE / BPI / REX / SHUTTERSTOCK
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han är på väg att bli IFK Göteborgs dyraste försäljning någonsin.

Men ska övergången till belgiska Genk bli av måste Benjamin Nygren, 17, bestämma sig snart.

Närmare bestämt före fredag, enligt GT:s uppgifter.

GT har tidigare berättat att IFK Göteborg och Genk är överens om en övergångssumma på cirka fem miljoner euro, motsvarande drygt 53 miljoner svenska kronor, för Benjamin Nygren. Enligt vad GT erfar är summan uppdelad så att Blåvitt får fyra miljoner euro direkt medan en miljon är prestationsbaserad.

I början av juni var Blåvitts supertalang, som på allvar presenterat sig för den svenska fotbollspubliken i år, på besök hos den belgiska mästarklubben

Enligt GT:s uppgifter finns en muntlig överenskommelse mellan parterna. Det som återstår är de sista personliga detaljerna i avtalet och en signatur på det kontrakt som uppges sträcka sig över fyra plus ett år. Enligt vad GT erfar är Nygren positivt inställd till en flytt till Belgien.

Under IFK Göteborgs uppehåll åkte Nygren till Grekland med sin familj och sin flickvän på semester.

– Jag hade kontakt med Genk i går och allt verkade bra. Bollen ligger hos Benjamin nu. Jag vet inte hur det blir. Nu ska familjen åka på semester och fundera, sa IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson i början av juni.

Sedan förra veckan är den 17-årige talangen tillbaka i Sverige och tränar med Blåvitt. 

Benjamin Nygren.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Nygren: ”Känner ingen press”

Under lagets träningsläger i Strömstad berättade han i torsdags att han ännu inte har bestämt sig för något.

– Jag känner ingen press utan tar det i min takt. Jag tänker inte ta något förhastat beslut utan jag kommer att ta det beslut som gynnar mig bäst och det gör man inte på så kort tid. Jag kommer att ta den tid jag behöver, sa han till GP.

Då hade Benjamin Nygren fortfarande inte pratat med Genks nye tränare Felice Mazzu, 53, som inte var på plats när svensken besökte klubben i början av juni.

Det samtalet ska nu ha ägt rum och enligt den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws var samtalet positivt, vilket gör både Blåvitt och Genk hoppfullt om att kunna slutföra övergången.

Blir affären av blir det den största i IFK Göteborgs historia.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Deadline på fredag

Enligt GT:s uppgifter finns det dock en deadline att förhålla sig till för Benjamin Nygren: fredag den här veckan. Innan dess måste Blåvitts supertalang ha bestämt sig för om hans nästa klubbadress ska bli Genk eller inte.

Förra sommaren sålde Blåvitt Pontus Dahlberg till Watford för omkring 35 miljoner kronor, klubbens dyraste försäljning hittills.

Blir Nygren-affären av blir det alltså en rekordförsäljning för IFK Göteborg.