Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kopplades ihop med Öis – klar för sensationslaget

Martin Pringle.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Varbergs lagledare Bosse Larsson och managern Joakim Persson jublar efter det allsvenska avancemanget.Foto: TOMMY HOLL / TT
Samuel Monday, här i HIF-tröjan, är klar för Varbergs Bois.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE / TT

Han kopplades ihop med Örgryte.

Nu är Martin Pringle, 49, i stället klar som akademi- och sportchef för den allsvenska nykomlingen Varbergs Bois – som samtidigt presenterar tre nyförvärv.

– Det ska bli väldigt intressant och roligt, säger Pringle om sitt nya uppdrag.

Martin Pringle är klar för Varbergs Bois.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

GT kunde i slutet av oktober berätta att Martin Pringle var högaktuell för jobbet som sportchef i Örgryte. 49-åringen, som representerade Helsingborg, Premier League-klubben Charlton och portugisiska Benfica som spelare, syntes på Gamla Ullevis läktare på Öis match mot Degerfors och enligt GT:s uppgifter var det ingen slump att han var där.

– Det är många rykten igång och jag kommenterar inga namn, sa Öis ordförande Joacim Nordh om uppgifterna.

Men jobbet som sportchef i Öis gick i stället till Igor Krulj, 31.

Nu är Martin Pringle klar för ett annat uppdrag. Han tar över som akademi- och sportchef i Varbergs Bois som överraskande tog klivet upp till allsvenskan tidigare i höstas.

– Vi kommer att kunna använda Martin på många sätt i klubben och han blir ett jättetillskott för oss i Varberg. En del av Martins uppdrag är att avlasta mig och Gert Bengtsson i sportchefsrollen men Martin kommer också att stötta mig och mitt team i form av scouting och analys. Ett viktigt arbete framåt är sätta en strategi för att våra unga spelare ska nå A-lagsnivå samt stötta vår damverksamhet i deras fortsatta utveckling, vilket Martin har stor erfarenhet av, säger Varbergs manager Joakim Persson till klubbens hemsida.

Martin Pringle

Ålder: 49 år.

Född: Göteborg.

Klubbar som spelare: Stenungsund, Helsingborg, Benfica, Charlton Athletic, Grimsby Town.

Klubbar som tränare: Gais (assisterande), Göteborg FC, Örgryte (assisterande), Västra Frölunda, FC Köpenhamn (assisterande), Ängelholm (assisterande), Eskilsminne.

Varbergs manager Joakim Persson.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Varbergs manager Joakim Persson firar den allsvenska platsen med sina spelare.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Har imponerats av klubbens framfart”

Pringle blev för 16 år sedan assisterande tränare i Gais och sedan dess har han tränat Göteborg FC, Örgryte, Västra Frölunda, FC Köpenhamn, Ängelholm och senast Helsingborgsklubben Eskilsminne. 

Med Eskilsminne gjorde han succé när han ledde klubben under dess mest framgångsrika säsong genom tiderna. Laget slutade fyra i division 1 och slog ut HIF ur cupen. Han lämnade klubben för ett år sedan i hopp om en större utmaning, men har sedan dess varit klubblös.

– Jag, som många andra, har följt Varbergs Bois och imponerats av klubbens framfart de senaste två åren och efter att lärt känna klubben djupare under en tid så känns det helt rätt att hoppa på detta spännande uppdrag. Jag har ju jobbat med ”Jocke” tidigare i Ängelholm, så vi känner varandra väl. Det ska bli väldigt intressant och roligt att lära känna och jobba nära alla i klubben samt att få hjälpa till med att utveckla de yngre spelarna till att bli duktiga fotbollsspelare tillsammans med ledare och tränare i Varberg, säger Martin Pringle.

Samuel Monday, här i HIF-tröjan, är klar för Varbergs Bois.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tvååkers Albin Winbo är klar för Varbergs Bois.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Tvååkers Alexander Johansson är klar för Varbergs Bois.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

”Direkt tänkt i en startelva”

Samtidigt presenterar Varberg tre nyförvärv inför debutsäsongen i allsvenskan.

Albin Winbo och Alexander Johansson ansluter från division 1-klubben Tvååker, där de båda har varit tongivande spelare, och nigerianen Samuel Monday ansluter från Thanh Hoa i Vietnam.

Låter den sistnämnde bekant?

26-årige Samuel Monday har tidigare spelat i klubbar som Ängelholm, Östersund, Helsingborg och Landskrona.

– Samuel är en spelare som jag ju haft tidigare i Ängelholm som sen har varit vidare på lite större äventyr. Han kommer senast från en period i Vietnam men har nu kommit hem därifrån vilket gav oss chansen att knyta honom till oss. Det är en spelare som direkt tänkt i en startelva med sin erfarenhet där han spelat både i allsvenskan och i superettan. Om vi tittar på vad vi har tappat så är det kanske en direkt ersättare till Robin Book, säger Joakim Persson till klubbens hemsida.