Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Köpenhamn blev väldigt frustrerade”

Roland Nilsson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Giorgi Kharaishvili har det jobbigt med skador i år.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt får klara sig utan Giorgi Kharaishvili ännu en gång. 

Samtidigt tar laget med sig en hel del positivt från mötet med FC Köpenhamn. 

– De blev väldigt frustrerade över att de inte kom fram som de hade tänkt sig, säger tränaren Roland Nilsson, 56. 

Giorgi Kharaishvili har under säsongen haft stora problem med skador och mot Falkenberg i allsvenskan senast tvingades han utgå. En ömmande fot satte stopp och han missade mötet med FCK. 

– Han fick riktigt ont. Det är lite otur när man kommer tillbaka och får en ny smäll på samma ställe, säger Roland Nilsson. 

Georgiern hade snörat på sig fotbollsskorna inför lördagens förmiddagspass, men han deltog inte i den kollektiva träningen fullt ut och kommer enligt Blåvitts tränare inte till spel mot Kalmar FF på söndagen. 

”Har en plan A, B och C”

Hur tänker du kring rotation rent allmänt? 

– Vi får se hur alla känner sig i morgon och vad det medicinska teamet säger. Vi har som alltid en plan A, B och C, säger ”Rolle”. 

IFK Göteborg ledde med 1-0 mot FC Köpenhamn i Europa League-kvalet på Ullevi i torsdags, men två snabba mål i slutet tog danskarna vidare. 

Vad tar du med dig från det mötet? 

– Att vi mot ett väldigt, väldigt bra lag klarar av att hålla organisationen i vårt försvarsspel. Och att vi gjorde jobbet för varandra vilket innebar att vi stängde ner mycket för Köpenhamn. De blev väldigt frustrerade över att de inte kom fram som de hade tänkt sig. Det gick inte lika smort som det gör normalt för dem när de är riktigt bra. 

 – Och solklart finns det bra delar i vårt egna passningsspel när vi väl vågar lita på varandra. Vi kan straffa ett bra organiserat lag som Köpenhamn där också. Men vi måste också lära oss att hålla i bollen och på det sättet skapa målchanser.  

Lugnare spelschema väntar 

Kalmar FF ligger sist i tabellen och är i desperat behov av poäng, precis som IFK Göteborg som vill säkra kontraktet så fort det bara går. 

– En tuff match. Vi måste vara vaksamma och fortsätta göra jobbet som vi gjort i de två senaste matcherna. 

Efter en intensiv sommar och en bit in på hösten blir spelschemat lugnare framöver. Tio omgångar och bara söndagsmatcher återstår för IFK Göteborg. 

– Det gör att vi kan börja jobba med detaljer i vårt spel vilket är välbehövligt samtidigt som vi hinner ladda batterierna, säger Roland Nilsson.