Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kondoleanser från Fifas president: ”Rätt coolt”

Stefan Lindqvist hyllades på Gamla Ullevi i somras.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Fifas president Gianni Infantino.Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I dag hedras Stefan Lindqvist – och i veckan har det strömmat in kondoleanser och hälsningar till Kamratgården. 

Till och med från Fifas president Gianni Infantino. 

– Det är rätt coolt. Man märker hur stor ”Linkan” var, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson. 

Stefan Lindqvist var en bärande spelare i det IFK Göteborg som prenumererade på SM-guld och imponerade i Champions League. 

För tio år sedan drabbades han av den dödliga nervsjukdomen ALS och i somras hyllades han på Gamla Ullevi i samband med matchen mot Gif Sundsvall. 

– Man har märkt att det har varit väldigt starka reaktioner, folk bryr sig verkligen om en. Det är något jag uppskattar, sa Lindqvist då. 

Klubbdirektören Max Markusson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Den gamle mittfältaren arbetade in i det sista, men i söndags somnade han in, 52 år gammal.  

– Det känns helt sjukt när man hört att han jobbat hela veckan och sedan tar det bara slut. Jag kände honom inte personligen men man märker att han betydde väldigt mycket för väldigt många, säger Max Markusson. 

– Det är rörande att se hur det skrivs i sociala medier och på olika forum. Andra lags supportrar hör av sig och stöttar. Det är fint. 

”Kom direkt från honom”

I veckan har andra klubbar och privatpersoner skickat blommor och hälsningar till Kamratgården. 

– Det har strömmat in kondoleanser och jag antar att familjen har fått ännu mer. Vi fick till och med kondoleanser från Fifas president (Gianni) Infantino. Det kom direkt från honom. Rätt coolt, fortsätter Max Markusson. 

Stefan Lindqvist 1997.Foto: RIGHTS MANAGED / MARY EVANS PICTURE TT NYHETSBYRÅN

Stefan Lindqvist kommer att hedras i samband med IFK Göteborgs cupmöte med Sirius på Valhalla IP under lördagen. Precis före avspark blir det en hyllningsapplåd och några ord i högtalarna. Båda lagen kommer att bära sorgeband. 

– När Sirius fick frågan sa de att det var en självklarhet att ställa upp och det är vi tacksamma för. Fint av dem, säger Blåvitts medie- och kommunikationsansvarige Marcus Modéer. 

Utlandsproffs i fyra länder 

Stefan Lindqvists familj samt vänner är inbjudna och kommer att få ett varmt mottagande. Samtidigt har klubben vigt hela matchprogrammet åt den forne lagkaptenen där kompisar, lagkamrater och guldtränaren Roger Gustafsson delar med sig av sina tankar och känslor. 

Lindqvist, som fostrades i Halmstads BK, har även fem landskamper på meritlistan. Han var utlandsproffs i Schweiz, Kina, Skottland och Norge men är alltså främst förknippad med IFK Göteborgs storhetstid på 90-talet.