Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klubben måste lära sig – har med kultur att göra”

Allsvenska snackisar från torsdagens omgång. Hör Expressens reportrar från IFK Göteborg-Östersund och Mjällby-Sirius.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Borta mot Djurgården blev det storförlust. 

Hemma mot Norrköping vann dock Häcken med 2-1.

– Jag tror att det sitter lite i klubben liksom, för det har hänt i flera år, säger Söderlund om lagets svaga bortafacit.

Efter bortaförlusten mot Djurgården sade Andreas Alm inför matchen mot Norrköping på hemmaplan att vilken matchbild som helst skulle duga bara de vann. 

Och det gjorde de.

Efter två mål av Alexander Söderlund kunde Norrköping reducera först i slutminuterna, och det räckte inte för gästerna. Häcken är återigen starkt på hemmaplan och vinner med 2-1. 

– Vi var väldigt bra första 20 mot Djurgården, så det var tungt att förlora den matchen. Men vi kom tillbaka och spelade bra i dag, vi borde gjort några fler mål men det är skönt, säger Söderlund efter matchen. 

– Hemma är vi riktigt bra, då känns det som att vi ska vinna varje gång, oavsett vem vi spelar mot. Det är ju fantastiskt. Men det gäller att få till det på bortaplan också så att vi kan vara med och kämpa helt där uppe, säger Söderlund efter matchen. 

Alexander Söderlund om vinnarmentaliteten

Varför är ni inte bättre på bortaplan? 

– Jag vet inte, det är lite märkligt. Men jag tycker att man såg en liten skillnad första 20 mot Djurgården, och om vi kan spela så så kommer vi börja vinna på bortaplan också. Men jag tror att det sitter lite i klubben liksom, för det har hänt i flera år. Det är någonting man måste kolla på.

Söderlund kom till Häcken från Rosenborg, och får frågan om han känner någon skillnad i vinnarmentalitet mellan sin nuvarande klubb och de större klubbarna han varit i utomlands.

– Ja, det kan jag nog säga att jag gör, ja. I de klubbarna måste man vinna, det är bara så det är. Här är det kanske lite mer lugnt, men det är en up and coming klubb som kanske måste lära sig det här, det har med kultur att göra. Så det måste vi jobba med. 

– Vi jobbar varje dag på att få till det, och vi är på väg.

Se senaste avsnittet av ”Allsvenska juryn”