Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan lämnar – klar för ny klubb

Ahmed Yasin lämnar BK Häcken.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ahmed Yasin, 29, lämnar BK Häcken.

Den irakiske landslagsmannen är klar för turkiska Denizlispor.

– Jag har väntat länge på att flytta utomlands och få spela på en hög nivå. När den här chansen dök upp så kunde jag inte tacka nej. Jag följer min dröm och den här flytten är ett steg närmare, säger Yasin till Häckens hemsida.

GT kunde i helgen avslöja att BK Häcken var på väg att sälja Ahmed Yasin till turkiska Denizlispor och att 29-åringen skulle flyga till Turkiet inom kort för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och skriva på kontraktet.

Under tisdagen offentliggjordes affären.

– Det här blev en bra lösning för alla parter. Yasin får chansen att komma utomlands och försäljningen går ihop med den föryngring som vi nu jobbar med i klubben. Vi värvade Bénie och Patrik Wålemark visade i fjol att han redan nu håller allsvensk klass. Vi känner oss trygga med de spelarna och tror mycket på båda två. Vi tackar Yasin för hans insatser på och utanför plan och önskar honom lycka till i Turkiet, säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

https://twitter.com/Denizlispor/status/1351446890211127297?s=20

”Både stolt och tacksam”

Yasin återvände till BK Häcken, klubben som han gjort succé i under en lånesejour 2017, från Al Khor i Qatar inför säsongen 2019 och har sedan dess varit en tongivande spelare i klubben.

Totalt blev det 96 matcher, 18 mål och 13 assist för Ahmed Yasin i den gulsvarta tröjan.

– Jag flyttade till Hisingen i hopp om att få spela i Europa och vinna någonting med klubben. Vi lyckades med båda och det är jag både stolt och tacksam över, säger han.

Nu fortsätter alltså karriären i Turkiet. 

Även Helsingborgs Mix Diskerud är på väg att skriva på för Denizlispor och därmed väntas de båda spelarna bli lagkamrater.