Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Skyttekungen lämnar allsvenskan

Se Paulinho slå en riktigt snygg frispark mot Falkenberg.
Paulinho.
Foto: VIKTOR VALKONEN / STELLA PICTURES
Häckens sportchef Sonny Karlsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON / TT

GÖTEBORG. Paulinho, 33, lämnar BK Häcken efter säsongen.

Anfallaren har skrivit på ett 1,5-årskontrakt med israeliska Hapoel Be’er Sheva.

Övergången offentliggjordes i helgen – utan Häckens vetskap

– Det var olyckligt att klubben valde att göra så. Jag var tydlig med att jag ville vänta med att gå ut med det, av respekt för BK Häcken och supportrarna här, säger Paulinho.

Paulinho lämnar Häcken.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Efter sammanlagt 8,5 säsonger i BK Häcken lämnar Paulinho Hisingen efter årets säsong. Den 33-årige brassen, som vann skytteligan i fjol, är klar för Hapoel Be’er Sheva som leder den israeliska ligan.

– Vi har gjort vad vi har kunnat och verkligen spänt bågen men vi förstår att ”Palle” väljer att ta vad som kanske är sista chansen till ett nytt äventyr. De har en annan ekonomi som vi inte mäktar med att konkurrera med, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Paulinho medger att budet var för bra för att tacka nej till.

– De kom med ett bra erbjudande, det är svårt för Häcken att matcha det, säger han.

Häckens sportchef Sonny Karlsson.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Gick ut med värvningen i helgen

Sättet nyheten kom ut på är han däremot inte lika nöjd med.

I helgen presenterade den israeliska klubben nyförvärvet i ett Instagram-inlägg där Paulinho poserade i lagets matchtröja.

När GT pratade med Häckens sportchef Sonny Karlsson var han ovetande om att hans stjärna hittat en ny klubb mitt under brinnande säsong.

– Det visste jag inte. Jag vet att det finns intresse från en israelisk klubb, men jag vet inget mer än att han har tagit ett foto med deras tröja på. Det är ingen hemlighet att han har fått förslag därifrån, sa Karlsson i helgen.

https://www.instagram.com/p/B3hiWflBTfc/?utm_source=ig_embed

”Alla vet vad Häcken betyder för mig”

Paulinhos kontrakt med Häcken går ut efter säsongen och han har därför haft rätt att fritt förhandla med vilken klubb han vill.

– Under alla dessa år som Paulinho har varit hos oss har vi aldrig haft en plan för att hitta honom en ny klubb. Han har varit här i åtta-nio år och han har försökt tjäna pengar längs vägen... Enda sättet att komma i väg var att spela ut avtalet, sa Sonny Karlsson i helgen.

I dag säger Paulinho:

– Det var olyckligt att (den israeliska) klubben valde att göra så. Jag var tydlig med att jag ville vänta med att gå ut med det, av respekt för BK Häcken och supportrarna här. Jag har kontrakt här och har tre matcher kvar att spela – jag vill fokusera hundra procent på det. Nu blev det som det blev men alla vet vad BK Häcken betyder för mig och min familj och jag kommer göra allt för att avsluta på bästa sätt här.

Paulinho är Häckens främsta målskytt genom tiderna. Den här säsongen har han hittills gjort tio mål.

Häcken ligger sexa i allsvenskan med tre omgångar kvar att spela.