Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Martin Olsson värvas till Häcken

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Häcken fortsätter rusta för kommande säsong.

Efter Sportexpressens avslöjande är det nu helt klart – allsvenska trean värvar in landslagsbacken Martin Olsson, 32, som skrivit på för två år för Göteborgsklubben.

– Jag hade bra erbjudanden utomlands men kände att det var bäst att stanna i Sverige, säger Olsson till klubbens hemsida.

I veckan avslöjade SportExpressen att Martin Olsson var detaljer från att skriva på för allsvenska trean Häcken. Landslagsveteranden valde mellan spel i Göteborgsklubben och att gå utomlands där flera klubbar stod som intresserade. 

Men nu står det klart att Olsson blir kvar i allsvenskan. 32-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Häcken som presenterar ännu en förstärkning till kommande säsong. 

– Jag tvekade om att lämna Helsingborg, där jag växte upp och jag kände ett ansvar som lagkapten att vara kvar men när Häcken kom in i bilden sa magkänslan att det var rätt. Här har jag en chans att spela bra fotboll och ta en plats i toppen av allsvenskan, säger Martin Olsson till klubbens hemsida. 

Siktar på EM-truppen

Olsson nobbade både alternativ i Turkiet och Cypern för att spela i Anderas Alms lag. Enligt ytterbacken själv finns det ett tydligt mål med valet, att komma med i Janne Anderssons EM-trupp till sommaren.

– Jag har pratat med Janne och han sa att jag skulle välja den klubb jag kände bäst för. Jag hade bra erbjudanden utomlands men kände att det var bäst att stanna i Sverige, för att de har mer koll då men även för att jag känner att tempot är bra här. Jag ska bara njuta och spela bra fotboll, så får vi se vad som händer, säger Martin Olsson.