Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

KLART: IF Elfsborg vinner dragkampen

Ahmed Qasem.
Foto: Elfsborg / Elfsborg

Många klubbar ville ha honom, däribland IFK Göteborg och IFK Norrköping. 

Men Elfsborg vinner dragkampen om 17-årige jättetalangen Ahmed Qasem från Motala AIF. 

– Det finns fantastiska möjligheter här, säger mittfältaren. 

Häromdagen skrev Expressen att Elfsborg bara var detaljer från att göra klart med Ahmed Qasem och nu är det alltså klart. 

– Det kändes helt rätt för mig och jag fick en bra känsla senast jag var här och träffade Jimmy (Thelin, managern) och Stefan Andreasson, klubbchefen). Det är en klubb jag tror väldigt mycket på och för min egen del känner jag att jag kan utvecklas här, säger 17-åringen till Elfsborgs hemsida. 

Så väl IFK Norrköping och IFK Göteborg ska ha visat intresse för mittfältaren, som i fjol gjorde fyra mål på 29 matcher i division 1 och är med i P03-landslaget. Elfsborg uppger att Ahmed Qasems ”prestationer har uppmärksammats från nationellt och internationellt håll” och att ”intresset har varit stort”. 

Thelin: ”Duktig på att utmana”

Den vänsterfotade yttern ansluter omgående till A-truppen. 

– Ahmed är en driven spelare som vi tror mycket på och som vi vet kommer att fortsätta utvecklas här i IF Elfsborg. Han är en teknisk spelare som är duktig på att utmana och komma till avslut och tar samtidigt stort ansvar för det kollektiva spelet, säger Jimmy Thelin. 

Stefan Andreasson: 

– Det är med glädje och stolthet vi återigen lyckats attrahera en av de mest intressanta talangerna i Sverige att välja Borås och IF Elfsborg. Det tyder på att vi har en fungerande verksamhet och en miljö som man vill komma till för att utvecklas.