Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Han tar över efter Alm

Foto: LARSEN, HAKON MOSVOLD / AP NTB SCANPIX
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

BK Häckens nya tränare är på plats.

Under lördagen presenterades den tidigare norske förbundskaptenen Per-Mathias Högmo, 61, av Hisingsklubben på en presskonferens.

Med sig tar han Martin Foyston, 40, som assisterande.

Svenska cupen-finalen mot Hammarby blev det sista Andreas Alm gjorde som chefstränare för BK Häcken.

47-åringen har nu lämnat klubben för ett nytt jobb i danska Odense.

Häcken har sedan dess varit ute efter hans ersättare – som nu är på plats.

Under en presskonferens på lördagen presenterade klubben Per-Mathias Högmo som ny huvudtränare.

– Häcken tog kontakt med mig för tio-tolv dagar sedan, vi hade ett möte på Teams och fick väldigt god kemi. Sen kom jag hit i söndags och såg allting. Jag blev imponerad över klubben måste jag säga, det är kul att stå här i dag, säger Högmo.

Klart: Han blir ny tränare för Häcken

Den 61-årige norrmannen har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

Men den första uppgiften handlar om att hjälpa klubben ur krisen. Just nu ligger Hisingsklubben sist i allsvenskan med sex poäng efter åtta matcher.

– Det viktigaste nu är att få kvalitet och bra träningar. Att vi sätter en riktning vart vi vill. För mig personligen handlar det först och främst om att lära känna alla spelare och ledare, och skaffa mig så mycket information som möjligt, säger Högmo och berättar att han bland annat kommer att ta hjälp av Andreas Alm i det arbetet.

Vad blir den sportsliga målsättningen framåt?

– Det är sådant som vi kommer att få sätta efterhand. Just nu handlar det bara om att bli så bra som möjligt på kortast tänkbara tid. Det är både en kortsiktig och långsiktig strategi som måste sättas.

Högmo har förflutet i allsvenskan då han var tränare för Djurgården 2013. Ett uppdrag han sedermera lämnade för att bli Norges förbundskapten.

Vid båda dessa tillfällen hade han, precis som nu, vapendragaren Martin Foyston vid sin sida.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra. Trots sin relativt unga ålder har han stor erfarenhet från många klubbar, så jag ser fram emot fortsatt samarbete nu också, säger Högmo.

BK Häckens nästa match i allsvenskan spelas den 4 juli hemma mot AIK.