Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken presenterar två nya värvningar

Leo Bengtsson
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Andan Maric
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Precis som GT kunde avslöja på nyårsdagen värvar Häcken mittfältaren Leo Bengtsson, 21, från Hammarby.

– Häcken är en bra klubb att vara i för att utvecklas, nu är det bara upp till mig, säger han.

Kontraktet sträcker sig över tre år.

Leo Bengtsson har under flera års tid varit en av Hammarbys mest lovande spelare, men speltiden under säsongen som gick blev begränsad.

– Jag är jättebesviken över speltiden här. Jag har fått fyra eller fem inhopp och jag behöver speltid. Det är klart att om det finns en lösning på det så tackar jag inte nej till det, sa Bengtsson till SportExpressen i augusti.

Innan jul besökte den 21-årige mittfältaren Häcken och tränaren Andreas Alm, och på nyårsdagen kunde GT avslöja att övergången var klar. 

”Öppen konkurrens”

Nu är den även officiell.

– Vi tycker att han har de kvaliteter som krävs för att ta ett eller flera steg till i sin utveckling och vi tror att han kan slå hos oss, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Det här ger en bra konkurrenssituation i truppen, det blir öppen konkurrens om platserna.

Leo Bengtsson:

– När Häcken spelar anfaller de med många spelare och det går fort, det sättet att spela tror jag passar mig väldigt bra.

Adnan Maric klar för Häcken

Häcken presenterar samtidigt ytterligare en värvning under måndagen. 22-årige mittfältaren Adnan Maric är fostrad i Gunnilse och via Gais gick han till Swanseas akademi som 16-åring. I somras lämnade han den walesiska Premier League-klubben.

– Jag är jättesugen på att äntligen få köra i gång. Det har varit en lite tuffare period, något jag inte planerade men så är fotbollen ibland. Nu är jag riktigt taggad på att köra i gång säsongen här och utvecklas till att bli så bra som jag kan bli, säger Maric till klubbens hemsida.

Kontraktet med Häcken gäller en säsong med option på ytterligare en.

– Det är en bra klubb som spelar fin fotboll, så det är riktigt kul att vara här, säger han.