Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Elfsborg värvar finsk landslagsman

Leo Väisänen, ny mittback i Elfsborg. Foto: Elfsborgs hemsida

Elfsborg värvar en finsk landslagsmittback från holländska andraligan. 

Leo Väisänen, 22, har skrivit på ett 3,5-årskontrakt. 

– Jag kände att jag ville ta nästa steg i min karriär och jag vet att IF Elfsborg är en stor och bra klubb i Sverige, säger han till klubbens hemsida

22-åringen hämtas från FC Den Bosch, mittenlag i den holländska andraligan, där han varit startspelare. 

– Leo är en spelare vi har följt de senaste åren. Det känns väldigt bra att vi ännu en gång har kunnat attrahera, i konkurrens med flera andra klubbar, en spelare av Leos kvaliteter, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson. 

Leo Väisänen debuterade i det finska landslaget i somras och startade mot Grekland i november. Ett Finland som då blev EM-klart och därmed tog sig till landets första mästerskap någonsin. 

Thelin: ”Duktig på att ta fram bollen”

Häromdagen kom mittbacken till Sverige för läkarundersökning och kontraktsskrivning. 

– Det känns väldigt bra att vara här. Jag anlände så sent som i fredags men jag har redan fått ett mycket positivt intryck av klubben. Jag känner att det här är ett bra steg för mig då IF Elfsborg har mycket att erbjuda för min utveckling, säger Leo Väisänen till klubbens hemsida. 

Managern Jimmy Thelin kommenterar nyförvärvet så här: 

– Leos styrka ligger i hur han läser spelet. Han är också stark i luften och i duellspelet. Han anpassar sin position i och utanför boxen och är duktig på att ta fram bollen i speluppbyggnaden. Visar också, trots sin unga ålder, fina ledaregenskaper. Vi är glada att Leo är på plats. 

Elfsborg har sedan tidigare gjort klart med målvakten Mathias Dyngeland och yttrarna Jacob Ondrejka och Alexander Bernhardsson.