Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: BK Häcken värvar U21-landslagsman

Norrmannen har tidigare spelat i Sarpsborg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Tobias Heintz i sina nya kläder.
Foto: BK Häcken

GÖTEBORG. BK Häcken har gjort klart med med Tobias Heintz, 22. 

Mittfältaren kommer senast från turkiska Kasimpasa och kontraktet är på fyra år. 

– Jag hade många alternativ att välja mellan, men BK Häcken kändes som det mest spännande och jag är jätteglad över att vara här, säger norrmannen. 

Redan i torsdags kunde GT avslöja övergången och på måndagskvällen presenterade BK Häcken sitt senaste tillskott. 

22-åringen bröt nyligen sitt kontrakt med Kasimpasa och Hisingsklubben har haft koll på honom ett bra tag. 

– Ända sen jag slog igenom i Norge har jag tänkt att jag vill spela i Sverige någon gång. När jag bröt kontraktet med Kasimpasa och fick reda på BK Häckens intresse så var det från första början prioritet ett för mig, säger Tobias Heintz till klubbens hemsida. 

Tanken är att den offensive spelaren främst ska konkurrera centralt, men han kan även spela på en kant. 

– Jag är väldigt ”onorsk” i mitt spel. Det är väl först och främst smartness och teknik som är mina styrkor och därför tror jag att jag kommer passa väldigt bra in i BK Häcken. I Sarpsborg spelade jag mycket till vänster, men min främsta position har alltid varit ”tia”. Det är där jag är bäst.

Kollade med Mikael Stahre först 

Han berättar att han hörde sig för med BK Häcken-bekantingarna Alexander Söderlund och Mikael Stahre innan han bestämde sig, och även med den förre Helsingborgsspelaren Loret Sadiku som han lirade med i Turkiet. 

– De hade bara positiva saker att säga och sedan gillar jag BK Häckens sätt att spela fotboll och den planen klubben presenterat för mig känns klockren.

Sportchefen Martin Ericsson säger så här om Tobias Heintz: 

– I Tobias får vi in en skicklig offensiv spelare som gillar att hitta lösningar i spelet. Bra teknik, kvick i steget och kombinationsstark. Han har dessutom, trots sin unga ålder, en gedigen meritlista och har internationell erfarenhet både från Sarpsborg, landslag och Kasimpasa. Vi har haft koll på honom innan och är glada över att vi lyckats lösa den här övergången.