Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: BK Häcken flyttar upp landslagsmannen

Pontus Dahbo.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Efter succésäsongen har nu BK Häcken flyttat upp en ung talang i A-laget. Den offensiva mittfältaren Pontus Dahbo, 17, har fått ett treårskontrakt med mästarklubben.

– Jag ska jobba hårt varje dag, säger han.

BK Häcken har en hel del relativt unga spelare i truppen. Nu är det alltså klart att man kan addera en till spelare till den kategorin: U17-landslagsmannen Pontus Dahbo. 

Han har skrivit på avtal som sträcker sig över säsongen 2025.

Sedan Dahbo kom från Sävedalen har han jobbat sig uppåt via P17-laget och P19-laget. Från sin offensiva mittfältsroll har talangen producerat fem mål i P19-allsvenskan i år. Till klubbens hemsida säger han att hans styrka som spelare ligger i spelförståelsen. 

Häckens sportchef Martin Ericsson tror på en ljus framtid för Dahbo. 

– En spännande spelare som har haft en stor utveckling under sina två säsonger i akademin. Pontus har ett fint driv med bollen och en god spelförståelse, vilket kombineras med en tuffhet i duellspelet. Det ska bli roligt att följa hans fortsatta utveckling i vår A-lagsmiljö, säger Martin Ericsson till klubbens hemsida.

BK Häcken har flyttat upp fler från akademin 

Själv säger 17-åringen så här: 

– Först, när jag kom till klubben, var målet att försöka ta sig upp i P19-laget och ta en plats där. Men därifrån har det bara fortsatt att gå uppåt. 

Talangen tänker jobba hårt för att på sikt kunna göra avtryck i allsvenskan. 

– Först är målet att ta sig till bänken, därefter att få göra inhopp och sen att försöka få så mycket speltid som möjligt.

Momodou Sonko gjorde allsvensk debut mot Varberg borta och fick senare vara med och fira SM-guldet.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Häcken har även utökat truppen med ytterligare två ungdomar utöver Pontus Dahbo. Semir Bosnic, 18, och Momodou Sonko, 17, har nämligen också tagit steget upp från akademin. Den sistnämnde har redan gjort allsvensk debut. 

Hittills har Häcken i stort sett lyckats behålla alla spelare från den gångna säsongen. De har fått tillbaka Tobias Heintz, 24, från lån i norska Sarpsborg där han har stått för en jättebra säsong och prickat in 15 mål. Norrmannen har dock uttryckt att han är sugen på nya äventyr och kan komma att lämna i januari.