Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Karlssons drömmål sänkte Falkenberg

Jesper Karlsson kramas om efter 1-0-målet Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Jesper Karlsson visade vägen för Elfsborg med ett drömmål. 

Redan i matchens andra minut prickade han krysset mot sitt förra lag. 

– Det var faktiskt riktigt bra gjort, säger Karlsson själv till C More.

Släkten var värst för Falkenberg redan i matchens andra minut borta mot Elfsborg. Jesper Karlsson lade upp bollen till vänster utanför straffområdet och fick på ett stenhårt, vobblande skott med högerfoten. Hampus Nilsson i Falkenbergs mål kunde bara stå och titta på när bollen borrade sig upp i hans vänstra kryss.

I paus var Jesper Karlsson imponerad av sitt eget avslut.

 – Det var faktiskt riktigt bra gjort, säger Karlsson till C More.

– Jag såg en lucka så det var bara att skjuta. Jag har alltid varit bra på att skjuta men jag gillar att dribbla mer. Nu gillar jag att skjuta också.

Det var inget stort firande från den före detta Falkenberg-mittfältarens sida.

– Den klubben betyder mycket för mig och jag vill att de ska hålla sig kvar. Men i kväll är vi inte vänner, säger Karlsson som i och med målet nu gjort åtta mål under säsongen.

En som imponerades av Karlssons mål var avbytaren Per Frick. Från sin position på bänken såg han fullträffen.

– Det är ett av de sjukare målen jag har sett på Borås arena. Det var en läskig bollbana. De flesta spelarna hade man skällt på om dom skjutit i så dålig vinkel, men Jesper har tillåtelse att göra det. Han får sådana träffar på träning också, säger Frick.

I resten av halvleken var det Elfsborg som förde spelet var hetast framåt. Jonathan Levi och Deniz Hümmet kom båda till skott inne i straffområdet och Falkenberg hade inte mycket i målchansväg.

Dubbla mål av Per Frick

I andra halvlek hade Jonathan Levi ännu ett skott och Elfsborg inledde starkast innan Falkenberg började ställa till med oreda för hemmalaget. Falkenberg satsade som vanligt hårt på sina fasta situationer och det blev rörigt flera gånger i Elfsborgs straffområde.

I den 81:a minuten såg Deniz Hümmet till att minska Falkenbergs hopp om poäng. Robert Gojani stod för en genialisk chipp fram till Hümmet som säkert placerade in 2-0 förbi en utrusande Hampus Nilsson.

Dessutom rann det i väg med ytterligare två mål på tilläggstid. Först gjorde Per Frick ett märkligt mål via en Falkenbergspelare när han passade mot mål från dålig vinkel samtidigt som Hampus Nilsson lämnat målet. Därefter avslutade Frick ett fint anfall med att lägga in bollen i öppet mål.

Lagkaptenen: ”Målskillnaden spelar ingen roll”

Resultatet förändrar inte tabelläget för något av lagen. Elfsborg är kvar på åttonde plats i allsvenskans ingenmansland och Falkenberg är fortfarande näst sist på 15:e plats.

Falkenbergs lagkapten Tobias Karlsson säger till C More efter matchen att han inte tycker 4-0 speglar matchbilden.

– Jag tycker vi är bra med tills de får 2-0 och då känner vi att vi måste gå för det eftersom målskillnaden inte spelar någon roll när vi ligger där vi ligger. Det tycker jag vi gör och sedan får de både trean och fyran, säger Karlsson.