Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlsson: ”Det blev inte riktigt drömavslutet”

Jesper Karlsson lämnar nu allsvenskan.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Elva mål och fyra assist på kontot. 

Men någon fröjdig avskedsföreställning hemma mot IFK Göteborg (0–0) blev det inte för Elfsborgs skyttekung Jesper Karlsson.

Nu går flyttlasset till Holland och AZ Alkmaar. 

– Jag försökte göra mitt bästa, men det blev inte riktigt drömavslutet, säger Jesper Karlsson. 

Elfsborg har hackat sig fram i allsvenskan de senaste veckorna. Senast Boråslaget tog tre poäng var hemma mot Falkenberg den 13 augusti. Sedan dess har det blivit fem kryss och en förlust. 

Hemmamatchen mot bottenlaget IFK Göteborg blev inget trendbrott. Trots flera målchanser och stundtals bra press i den andra halvleken slutade det mållöst. 

Ett kryss som innebär femte raka oavgjorda matchen för Malmö-jagandes Elfsborg. Om det var guldtåget som gick?

– Nu ryckte de ifrån i dag och de har en stark trupp... Det är mycket möjligt att det blir Malmö som tar det, men vi måste tro på det, säger Jesper Karlsson. 

”Känner mig väldigt stolt”

För Jesper Karlsson var matchen mot Göteborg hans sista innan flyttlasset nu går till Holland och AZ Alkmaar. Han lämnar med en fin säsong i ryggen. Elva mål gör honom till delad skytteligaledare i allsvenskan. 

– Det ska bli riktigt roligt, jag ser fram emot det. Jag åker i morgon, säger Karlsson, innan han summerar sin säsong:

– Jag tycker att hela laget har funkat bra i år. Jag har fått en bra roll och har fått göra några mål. Jag känner mig väldigt stolt över den här resan jag har gjort i Elfsborg. Det är bra känslor. 

Hur mycket har du utvecklats?

– Mycket. Jag har kämpat mig igenom mycket tuffa tider och ser bara ljust på åren här. 

Har det varit svårt att fokusera de sista matcherna?

– Lite. Det var lite så där med den där Champions League-matchen (Karlsson hade flyttat ner tidigare om Alkmaar gått till Champions League-playoff) om man skulle spela två eller fyra matcher till här. Desto längre tiden har gått desto svårare har det blivit, men jag tycker ändå att jag har skött det bra. 

”Varit väldigt viktig för oss”

Efter matchen gick IFK-tränaren Roland Nilsson fram och kramade om Jesper Karlsson. 

– Han önskade mig lycka till och sa att jag bara skulle göra min grej, det jag är bra på, så kommer det gå bra. 

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin: 

– Det återstår att se hur stort tapp det blir, men det han har gjort hittills har varit väldigt viktigt för oss. Han har haft en fantastisk utveckling under de här åren och nu lämnar han oss välförtjänt med ett stort avtryck.