Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaptenens känslosamma farväl till IFK-supportrarna

Sebastian Ohlsson var lagkapten i IFK Göteborg under den gångna säsongen. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sebastian Ohlsson. Foto: TIM GROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

Sebastian Ohlsson, 26, har lämnat IFK Göteborg för tyska St Pauli.

I ett klipp som Blåvitt lagt ut på sitt Twitter-konto kommer han nu med en kärleksfylld hälsning till fansen.

– När jag fick kaptensbindeln var det en obeskrivlig känsla och något jag kommer bära med mig resten av mitt liv, säger en rörd Ohlsson i klippet.

Sebastian Ohlsson är blåvit in i själen och har varit maskot, bollkalle, ungdomsspelare och supporter – innan han inför årets säsong fick ett av de mest ärofyllda uppdragen man kan få inom klubben: Lagkapten i A-laget.

Men nu är hans tid i IFK Göteborg förbi för den här gången. För några dagar sedan slutförde Sebastian Ohlsson sin övergång till St Pauli och nu är det tyska andraligan som gäller för hans del.

Sebastian Ohlsson har lämnat IFK Göteborg för tyska St Pauli. Foto: TIM GROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

”Fantastiskt stöd”

På Twitter har Blåvitt nu lagt upp ett filmklipp där Ohlsson talar direkt till sina gamla fans. Han är märkbart rörd när han säger:

– Hej, alla mina blåvita vänner. Jag skulle bara vilja tacka för allt fantastiskt stöd det senaste året och för alla lyckönskningar senaste veckan. Varje gång jag har tagit på mig den blåvita dressen har jag gjort det med enorm stolthet och ära.

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1168812869644881921

Vill återvända i framtiden

Att få spela för IFK Göteborgs representationslag i allsvenskan har, förklarar Sebastian Ohlsson, varit en barndomsdröm som gått i uppfyllelse.

– När jag sedan fick kaptensbindeln var det en obeskrivlig känsla och något jag kommer bära med mig resten av mitt liv, säger Sebastian Ohlsson – som, precis som han gjort tidigare – lovar att komma tillbaka till Blåvitt någon gång i framtiden.

– Jag har inte gjort mitt sista i IFK Göteborg. Men har ni vägarna förbi Hamburg, så tveka inte att kolla på någon på St Paulis matcher och fortsätta stötta mig, så ses vi snart igen. Tack för allt.