Sebastian Erikssons kontrakt går ut snart. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNSebastian Erikssons kontrakt går ut snart. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sebastian Erikssons kontrakt går ut snart.  Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNBlåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Pontus Dahlberg tänker spela Premier League-fotboll i höst. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNPontus Dahlberg tänker spela Premier League-fotboll i höst. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pontus Dahlberg tänker spela Premier League-fotboll i höst.  Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kaptenen på väg bort från Blåvitt

Publicerad

Poya Asbaghis Blåvitt börjar sätta sig. 

Men klubben riskerar att drabbas av spelarflykt i sommar. 

Minst fem etablerade namn kan byta klubb inom kort. 

En av dem: Lagkaptenen Sebastian Eriksson, 29.

Pontus Dahlberg. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg, 19, målvakt:

Har bara tre matcher kvar innan det är tack och hej för den här gången. I höst ska han försöka ta en plats i Premier League-laget Watford. Ett femårskontrakt är undertecknat. Enligt GT:s uppgifter är Blåvitts målsättning att ersätta Dahlberg med en målvakt utifrån. 

Risk att han lämnar: 100 procent. 

André Calisir. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

André Calisir, 27, mittback:

Skrev inför 2018 på ett fyraårskontrakt med IFK Göteborg. Har gjort en mycket stark vår och belönats med en plats i Armeniens landslagstrupp. Ett långskott att han lämnar redan i sommar, men det är ändå inte otänkbart att någon större klubb utomlands har ögonen på den snart 28-årige försvararen. 

Risk att han lämnar: 10 procent. 

Sebastian Eriksson. Foto: TOMMY HOLL / IBL

Sebastian Eriksson, 29, försvarare/mittfältare:

Lagkaptenens kontrakt går ut i juni och även om diskussioner förs är inget nytt avtal i hamn. Enligt GT:s uppgifter talar det mesta för att dalslänningen lämnar IFK Göteborg för att på nytt testa lyckan utomlands. Intresserade klubbar saknas inte.

Risk att han lämnar: 90 procent. 

Emil Salomonsson. Foto: TOMMY HOLL / IBL

Emil Salomonsson, 29, högerytter:

Var förra sommaren högaktuell för Spartak Moskva, men den ryska klubben valde till slut en annan spelare. Sitter på ett utgående kontrakt och har aviserat att han kan tänka sig att flytta utomlands om förutsättningarna är de rätta. Och ska Blåvitt få något betalt är det ett klubbyte i sommar som gäller. Om 29-åringen någon gång ska tjäna stora pengar under karriären är det sannolikt en flytt nu eller till vintern som gäller. 

Risk att han lämnar: 70 procent. 

Mix Diskerud. Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE / IBL

Mix Diskerud, 27, mittfältare:

Norskamerikanen har vuxit ut till en av lagets främsta spelare, men han är bara inlånad från Manchester City. Exakt hur långt låneavtalet är vill dock ingen berätta av någon outgrundlig anledning. 

Risk att han lämnar: 50 procent. 

Gustav Engvall. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gustav Engvall, 22, anfallare:

Är inlånad fram till VM-uppehållet, men det finns en möjlighet att förlänga avtalet fram till sista juli. Anfallaren har kontrakt med Bristol City fram till och med sommaren 2019, men han ingår inte i klubbens framtidsplaner och en permanent lösning i sommar är att vänta. Engvall själv har aviserat att han helst vill stanna kvar utomlands. Men det är inte uteslutet att lånet med Blåvitt förlängs om han inte hittar något annat. 

Risk att han lämnar: 70 procent. 

 

GT har sökt Blåvitts sportchef Mats Gren för en kommentar. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag