Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Känns som att jag varit här i ett halvår”

Anfallaren anslöt från Brage i somras.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Christian Kouakou är i första hand uppfostrad i ett 4-4-2-system.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Christian Kouakou blev blåst på sitt första mål i Blåvitt senast. 

Samtidigt har det hänt mycket sedan anfallaren anslöt från Brage i somras. 

– Det känns som att jag har varit här i ett halvår, säger 25-åringen. 

Tre starter, tre inhopp men hittills ingen fullträff för AIK-fostrade Christian Kouakou. 

– Men jag känner mig i bättre och bättre form och det tar ett tag att komma in i ett nytt lag, speciellt när det varit många matcher och få ”riktiga” träningar emellan. Det är några procent kvar innan jag är i toppform, men samspelet med lagkamraterna tar sig undan för undan, säger han. 

Mot Hammarby i torsdags (0-4) tryckte han faktiskt in kvitteringen efter Mattias Bjärsmyrs nickskarv, men domaren blåste – felaktigt visade tv-bilderna – för offside. 

– Tråkigt så klart, men jag hoppas att det lossnar snart. 

Vill du helst ha en stor och stark anfallare bredvid dig eller vad är du van vid? 

– Jag är ju uppvuxen med 4-4-2 hela vägen i AIK, sedan blev det annat i Brommapojkarna. För mig spelar det egentligen ingen roll, man får anpassa sig, men jag är ju i första hand en djupledslöpande anfallare och kanske inte den som i första hand ska vinna nickduellerna, även om jag givetvis försöker. 

”Har hänt väldigt mycket på kort tid”

IFK Göteborg har haft stora problem den här säsongen och har inte vunnit på 14 matcher i allsvenskan. Poya Asbaghi fick sparken och nu är det Roland Nilsson som basar över laget. 

– Det har hänt väldigt mycket på kort tid och det känns som att jag har varit här i ett halvår. Och jag menar inte det enbart som något negativt utan det är en positiv känsla också. Jag trivs väldigt bra i klubben. 

Startar du mot Falkenberg? 

– Jag vet faktiskt inte hur han vill ha det, men jag är redo.