Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kängan: ”Jag tycker att Blåvitt gjorde bort sig”

Victor Edvardsen.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Victor Edvardsen fick inte chansen i IFK Göteborgs A-lag.

Men i första allsvenska mötet med moderklubben tog han den.

– Det var en otrolig boost att åka till Göteborg och ta tre poäng, säger Degerfors-spelaren.

Victor Edvardsen är 25 år och har de sex senaste säsongerna spelat i Utsikten, norska Elverum, Stenungsund, Oddevold, Karlstad och Degerfors.

Ändå står han bokförd för 15 säsonger i IFK Göteborg. Från fyraårsåldern tills han inte fick något A-lagskontrakt som 19-åring.

Dessutom har han tillbringat en del av sitt liv i klacken när Blåvitt har spelat.

Firade med kompisarna

När han i går sprang ut på stora Ullevi var det mycket känslor inblandade. 

Edvardsen hade sagt att han inte skulle fira om det blev mål mot moderklubben. Men när Degerfors gjorde två mål i första halvlek syntes stor lycka hos honom när han firade tillsammans med lagkamraterna. 

– Det är klart att det blir en del känslor ändå. Om jag hade gjort mål själv hade det kanske sett annorlunda ut. Men det är klart att jag måste kunna bli glad när vi gör mål – och framförallt när vi vinner, säger han.

– För mig personligen var det riktigt skönt. Framförallt eftersom jag är härifrån och har mina rötter i klubben. Men det var riktigt skönt för laget också.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Enligt folk bäst i allsvenskan”

Efter 3–2-segern på Ullevi hade han en del synpunkter både på sin moderklubb och snacket runt Blåvitt efter att de i omgången före besegrat AIK med 2–0.

– Efter AIK-segern senast var ju dom enligt folk bäst i allsvenskan, dom var ju så jävla bra efter den matchen. Dom gjorde två omställningsmål, men jag tycker inte att dom hade den, säger han.

Det fanns också en del i Blåvitts spel som förvånade honom.

– Jag tycker att Blåvitt gjorde bort sig lite med att gå så lågt och låta oss spela ut dom i första halvlek. Sen tryckte dom långa bollar och kom ingenstans när vi låg i vårt låga försvarsspel. Vi gjorde det bra där, säger han.

Tre omgångar är avverkade. Degerfors står på tre poäng, en mer än IFK Göteborg.

– Vi hade lite respekt i de två första matcherna. Men nu när alla snackar och det är ett väldigt go, då är det bara att köra. Och då kommer vi att ta poäng, säger Victor Edvardsen.