Kan lämna Blåvitt: ”Inte fått chansen”

Hosam Aiesh.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hosam Aiesh, 25, har svårt att ta en ordinarie plats i IFK Göteborg under nye tränaren Roland Nilsson.

Nu öppnar mittfältaren för att lämna klubben.

– Jag älskar fotboll och tycker det är jättekul att spela, men får jag inte göra det här kanske jag får göra det någon annanstans, säger han.

– Att sitta på bänken nästa år är inget alternativ. Jag tycker inte att jag har fått chansen att komma in och visa mig. Får jag inte chansen kanske det inte är någon idé och då får man kanske gå skilda vägar.

Det säger Hosam Aiesh som har haft svårt att ta en plats i IFK Göteborgs startelva under nye huvudtränaren Roland Nilssons ledning.

– Jag tränar på, jag kämpar på. Men det är klart att det inte är kul att inte spela så mycket. Det har blivit väldigt lite speltid. 

Blåvitt köpte loss mittfältaren från Östersund för omkring sex miljoner kronor förra sommaren och skrev ett kontrakt på 3,5 år. 

”Får ta en diskussion”

Under Poya Asbaghis ledning fick 25-åringen från Majorna stort förtroende. 

Men sedan Asbaghi fick sparken i början av september har Aiesh fått sparsamt med speltid.

– Det är en speciell sits, men det är det för hela klubben. Det har jag heller inte varit med om innan. Det viktigaste är att vi tar de här tre poängen och att vi klarar oss i allsvenskan. Det är prioritet ett egentligen, det går över allt och alla. Över mig, över Roland, över allt. Sedan hur vi gör det, det får Roland styra. Sedan får man ta en diskussion efter de här matcherna, säger han om sin situation.

Hosam Aiesh har varit bänkad i IFK Göteborg den senaste tiden.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Får han inte spela är han öppen för att byta klubb.

– Ja, absolut. OM jag inte får spela. Jag tror att alla som inte får spela är öppna för att byta klubb. Jag älskar fotboll och tycker det är jättekul att spela, men får jag inte göra det här kanske jag får göra det någon annanstans, säger han och fortsätter:

– Men det är inget jag tänker på just nu. Det viktigaste är att vi klarar oss kvar i allsvenskan. Jag kan bidra genom att jobba hårt på träningarna och match, även om jag inte hoppar in. Jag ska bidra med massa energi och positivitet. Det är det viktigaste. Den här klubben är för bra för att spela i superettan. Vi kommer att klara oss.

”Jag har spelat lite överallt”

Har du spelat renodlad forward? 

– Jag körde det i några matcher i Östersund. Jag har spelat lite överallt. 

Skulle det kunna var aktuellt här? 

– Jag tror inte att det är det som avgör om jag spelar eller inte. Det är inte så att den positionen är öppen. Men sätter han mig där så sätter han mig där. Svår fråga. Jag vill spela på min position men det har jag tyvärr inte fått göra. 

IFK Göteborg möter Husqvarna FF i Svenska cupen under onsdagen.

– Det är en match vi ska vinna. Samtidigt har man erfarenhet av att sådana här lag kan störa storlagen i allsvenskan. Så det krävs ett jobb och ödmjukhet när man går in i matchen, så tar man tre poäng. Men tänker man att det blir enkelt så blir det tufft. Det har mycket med inställningen att göra. Alla vill visa upp sig för att kanske kunna få ett kontrakt i allsvenskan. Det är så de tänker, säger Hosam Aiesh.

TV: Hysén efter Blåvitts Europauttåg

Tobias Hysén om IFK Göteborgs förlust mot FC Köpenhamn i Europa League-kvalet.