Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotet mot derbyt i kväll: Mattan på Gamla Ullevi

Tobias Sana.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gais Charlie Weberg på Gamla Ullevis gräsmatta i matchen mellan Gais och Öster i lördags.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. De senaste regnen har gått hårt åt gräset på Gamla Ullevi.

Frågan är hur det håller för derbyt mellan Blåvitt och Häcken i kväll. 

– Det ska vara lite lerigt vid den här årstiden, säger en leende Tobias Sana inför klubbens nästa ödesmatch.

När Gais förlorade mot Öster i lördags var gräsmattan okej till en början.

Men allteftersom matchen pågick förvandlades den till vad Gais rutinerade mittback Emil Wahlström kallade en lerhög. 

”Spela som alltid”

Det är dock inget som oroar Tobias Sana.

– Det är ju fyra lag som spelar på den planen. Vi, Gais, Öis och damlandslaget – då blir det så. Det är klart att man föredrar en fantastisk plan, som Helsingborgs var senast. Men man kan inte skylla på planen, sådana ursäkter finns inte. Är du en skicklig spelare ska du kunna lösa det ändå, säger han.

– Jag kommer att spela min fotboll som jag alltid gör. Tänk också på att det finns tyngre spelare på planen, jag är lite lättare. Den kanske passar mig lite bättre.

De blåvita, som tränade på Kamratgården i går förmiddags, fick en föraning om vad som komma skall. För deras träningsplan var ordentligt blöt efter samma oväder.

Häcken jagar Elfsborg

Hur mycket påverkar det er matchplan att planen är så dålig?

– Det är klart att man måste vara lite mer cynisk. Det kanske inte går att rulla om bollen stannar och man halkar även om man har järndobbar. Man får vara mer noggrann med saker och ting. Som vanligt handlar det om att följa vår matchplan, då tror jag att det ska gå riktigt bra, säger Tobias Sana.

Det ligger mycket i derbypotten. Häcken jagar Elfsborg på andra plats. Blåvitt behöver poängen för att säkra allsvenskt spel nästa säsong.

– Det blir kamp, det blir det alltid. Det är så det ska vara i derbyn. Speciellt där vi och dom ligger just nu. Det blir intressant. Men båda lagen går för tre poäng, så enkelt är det, säger Tobias Sana.