Alm lämnar – han kan ta över Häcken

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Andreas Alm lämnar BK Häcken för danska Odense.

– Det går snabbt i fotbollens värld, säger sportchef Martin Ericsson.

Enligt GT:s uppgifter är Jens Gustafsson huvudkandidat till att ta över.

BK Häcken jagar fortfarande årets första seger i allsvenskan. Det topptippade laget ligger just nu sist i serien med 2 poäng på kontot.

Nu värvas tränaren Andreas Alm av Odense.

– Det går snabbt i fotbollens värld, så är det. Det är givetvis väldigt snabbt och sedan finns det processer kring det. Men det har gått fort de senaste dagarna, säger klubbens sportchef Martin Ericsson.

Tror du eran situation påverkade Andreas att lämna?

– Det får du fråga honom om. Jag kan bara kommentera hur vi tänker i det hela. Hade vi lett allsvenskan hade det inte varit lika troligt att vi släpper honom, då hade frågan inte blivit aktuell.

Lämnar i juni

Har det här underlättat för er?

– Jag kommer inte kommentera de tankarna, mer än att detta är en bra lösning för alla parter. Det finns inte mycket mer att lägga till. De tankarna kommer från er media och fans, det kommer när resultaten uteblir. Det är naturligt utifrån de ambitioner som vi har på oss själva.

Alm kom till Häcken 2018 och vann Svenska cupen med klubben året därpå. Om två två veckor har laget chans att upprepa bedriften när de möter Hammarby i cupfinalen.

– Det har varit en ynnest att vara i BK Häcken, bortsett från resultaten de senaste fem veckorna är det ljusa minnen. Min återstående tid i klubben handlar bara om hur BK Häcken ska ta poäng och vinna cupen i ett utsatt läge. Det är en arbetsuppgift jag ser fram emot att klara av tillsammans med spelarna och resten av klubben, säger tränaren, som lämnar vid EM-uppehållet i juni, i ett uttalande.

Jens Gustafsson huvudkandidat

Enligt GT:s uppgifter är Jens Gustafsson huvudkandidat till att ta över. Gustafsson har varit utan tränarjobb sedan han lämnade IFK Norrköping i december. Men har tidigare ryktats vara aktuell för just danska Odense.

Martin Ericsson vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag tänker inte kommentera några namn. Vi är tidiga i processen nu. Det kommer dyka upp ett stort antal namn efter releasen i dag, det är jag inte orolig över. Vi ska försöka hitta den absolut bästa profilen för BK Häcken.

– Vi är noggranna i vad vi söker och samtidigt jobbar vi skyndsamt i det, vi har inte allt tid i världen på oss heller. Men utifrån det känns det bra att vi har tid på oss att det inte ska vara klart i morgon.