Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Talangen flyttas upp av IFK

Isak Dahlqvist.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han fick göra allsvensk debut i säsongens sista match mot Sirius.

Nu skriver Isak Dahlqvist, 19, A-lagskontrakt med IFK Göteborg.

– Jag har kämpat hårt för det här och det känns riktigt bra att allt är klart nu, säger han om kontraktet som sträcker sig över tre år.

När GT:s fotbollskrönikör Markus Wulcan nyligen listade de största talangerna i IFK Göteborg och BK Häcken just nu tog Isak Dahlqvist en av platserna på listan med kommentaren: 

”Bör skriva på sitt första riktiga A-lagskontrakt vilken dag som helst. Har sedan i somras haft ett lärlingsavtal och har imponerat på både ledarstab och lagkamrater. Mångsidig och spelintelligent. Liten till växten men tuff i närkamperna. Fick göra allsvensk debut i sista matchen mot Sirius när kontraktet redan var säkrat. Väldigt målmedveten med sin fotboll.”

Nu belönas Dahlqvist med ett treårskontrakt. 19-åringen, som kom från Öckerö IF till IFK Göteborgs akademi för fyra år sedan, blir därmed A-lagsspelare.

”Många spännande egenskaper”

Blåvitts sportchef Pontus Farnerud säger till klubbens hemsida

– Vår akademi fortsätter att leverera spelare till den allsvenska truppen. Detta är ytterligare ett bevis på att vi vill jobba med att lyfta upp spelare från vår akademi. Isak har som spelare många spännande egenskaper. Han är ambitiös och professionell både på och utanför planen, säger sportchef Pontus Farnerud.

Isak Dahlqvist gläds naturligtvis åt kontraktet.

– Att få ett A-lagskontrakt är väldigt stort för mig. Jag har kämpat hårt för det här och det känns riktigt bra att allt är klart nu, säger han.