Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan lämnar – skriver ett öppet brev till fansen

Fyra fullträffar blev det för Blåvitts danske favorit.
Lasse Vibe.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Lasse Vibe, 32, lämnar IFK Göteborg.

Anfallaren flyttar hem till Danmark.

– Det är ett beslut som var oerhört svårt att ta, baserat på familjen och vår sociala situation, säger Blåvitt-stjärnan.

Lasse Vibe tackar för sig.
Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT

Han är en av de mest populära spelarna i IFK Göteborg på senare år.

När Lasse Vibe i våras flyttade tillbaka till Blåvitt under uppmärksammade former efter tiden i Kina blev han närmast helgonförklarad i blåvita kretsar. När han sedan gjorde mål redan efter elva minuter i sin comeback mot Helsingborg tonades förväntningarna inte direkt ner.

Men nu står det klart att den 32-årige dansken lämnar Göteborg och flyttar hem till Danmark efter årets säsong.

– IFK är klubben som gjorde det möjligt för mig att spela i England. Det var här jag spelade när jag fick debutera i det danska A-landslaget och det är här jag har vunnit den enda titeln i min karriär hittills, säger han till Blåvitts hemsida.

Vibe på presskonferensen när han flyttade tillbaka till IFK Göteborg.
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT
Vibe på presskonferensen när han flyttade tillbaka till IFK Göteborg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Känns otroligt tungt”

Totalt har det blivit 109 matcher och 55 mål för Lasse Vibe som på lördagen gör sin sista match i Blåvitt-tröjan mot Östersund.

I ett öppet brev på IFK Göteborgs hemsida berättar anfallsstjärnan om vad som ligger till grund för beslutet:

”Jag har tillsammans med min familj (hustrun Camilla och tvillingpojkarna Alexander och Villads) tagit detta beslut med utgångspunkt i att vi tycker att våra tvillingpojkar ska få möjlighet att bo i Danmark, gå i dansk skola och skaffa kompisar för livet. De är så stora nu att det är synd att fortsätta flytta på dem. Eftersom vi vet att vi vill flytta till Danmark när jag slutar i Blåvitt så kändes det som att det är bäst för dem och för oss att göra det nu och inte vänta några år ytterligare.” 

IFK Göteborg slutar sjua i allsvenskan 2019.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Utnyttjar inte optionen

Vibe fortsätter:

”Det känns otroligt tungt att veta att på lördag är sista gången jag kliver ut på Gamla Ullevi och spelar för IFK Göteborg. Samtidig hoppas jag att så många som möjligt kommer och stöttar mig och laget så vi tillsammans kan stänga ett kapitel och en säsong som trots allt har varit väldigt lyckad både sportsligt och ekonomiskt.”

Lasse Vibe, som spelade för IFK Göteborg mellan 2013 och 2015 innan han lämnade för engelska Brentford, skrev i våras på ett ettårskontrakt med Blåvitt med option på ytterligare ett år. Den optionen väljer han alltså att inte utnyttja.

I år har det blivit fyra mål på allsvenska 19 matcher (varav nio från start) för dansken.

IFK Göteborg slutar sjua i allsvenskan 2019.

Studio GT summerar Blåvitts säsong