Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bomben: Sightorsson klar för IFK Göteborg

Kolbeinn Sigthorsson gjorde två säsonger i AIK men hade stora problem med skador.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

En bomb har slagit ner i allsvenskan. 

IFK Göteborg har presenterat den tidigare AIK-spelaren Kolbeinn Sigthorsson, 30.

– När jag fick höra om intresset från IFK Göteborg kändes det helt rätt direkt, säger han till klubbens hemsida. 

Det är en i en video på Twitter som IFK Göteborg presenterar islänningen. 

Kolbeinn Sigthorsson anlände till AIK 2019 men i Stockholmsklubben har det inte blivit någon succé för anfallaren. Under den förra säsongen spelade han 18 matcher, varav fem från start, i klubben – men lyckades inte göra något mål. 

Nu hoppas han på en bättre sejour i allsvenskan, men då i Göteborg. 

– När jag fick höra om intresset från IFK Göteborg kändes det helt rätt direkt. Jag har alltid känt till klubben och det känns spännande att bli en del av den nu. Jag hoppas komma in med en positiv energi och egenskaper som hjälper laget direkt, säger Kolbeinn Sigthorsson till Blåvitts hemsida. 

Sigthorsson har skrivit ett ettårskontrakt

IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson är nöjd med sin värvning. 

– Jag ser Kolbeinn som en stark bollhållare som samtidigt är väldigt löpvillig, hårt arbetande och bra i kombinationsspelet över hela planen. Han gillar att vara inne i straffområdet och han älskar att göra mål. Det är viktiga egenskaper som gör honom väldigt intressant. Dessutom har han stor internationell erfarenhet som kommer att tillföra en hel del till vår grupp, säger han. 

Kontraktet är skrivet på ett år. 

EM-hjälte 2016

– Kolbeinn är en spelare som jag har följt under lång tid och som har väldigt många egenskaper som vi söker. Det som verkligen är spännande är hans driv och vilja att fortsätta utvecklas och prestera på en hög nivå. Vi hoppas att han kommer att komplettera våra övriga offensiva spelare på ett bra sätt, säger sportchefen Pontus Farnerud.

Kolbeinn Sigthorsson inledde sin landslagskarriär med Island 2010 och gjorde bland annat ett mål i skrällsegern mot England i EM 2016. Han har totalt spelat 55 landskamper, på dem har det blivit 26 mål. 

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1354338267764826113