Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har landat i Belgien – jämförs med Ikea

Benjamin Nygren.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
FK Göteborg – utan Benjamin Nygren – tränar på Kamratgården under onsdagen.
Foto: LOVISA WALDECK
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ingen Benjamin Nygren, 17, på IFK Göteborgs träning. 

Blåvitts supertalang är på plats hos Genk – och mästarklubben kommer att presentera svensken inom kort, enligt GT:s uppgifter.

I Belgien jämförs Nygren med... Ikea.

Att Benjamin Nygren – talangen som fått sitt stora genombrott i allsvenskan i år – är nära en flytt till belgiska Genk har nog inte undgått någon fotbollsintresserad svensk.

GT har tidigare berättat att klubbarna är överens om en övergångssumma på omkring fem miljoner euro, vilket motsvarar drygt 53 miljoner svenska kronor med nuvarande valutakurs. Enligt vad GT erfar är summan uppdelad så att Blåvitt får fyra miljoner euro direkt medan en miljon är prestationsbaserad.

Därmed blir Benjamin Nygren med god marginal IFK Göteborgs dyraste försäljning någonsin. 

17-årige Benjamin Nygren har imponerat under den allsvenska våren och fått ögonen på sig från utlandet.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Dyrast i Blåvitts historia

GT kunde i veckan berätta att bara detaljer återstod i Blåvitt-talangens personliga avtal och att Genk satt en deadline för honom att bestämma sig: fredag den här veckan.

Nu har Benjamin Nygren gett tumme upp till flytten och det enda som nu återstår är läkarundersökning och pappersarbete. 

17-åringen fanns inte med när IFK Göteborg tränade under onsdagen och senare på kvällen flög han till Bryssel för vidare transport till Genk, enligt GT:s uppgifter. 

Under torsdagen väntar läkarundersökning och – om allt går enligt planerna – kontraktsskrivning och presentation. 

Anfallaren har därmed gjort sin sista match med IFK Göteborg för den här gången. Hans facit under våren? Fyra mål och lika många assist på tolv matcher. 

I Belgien jämförs Benjamin Nygren, som är en av Genks dyraste värvningar genom tiderna, med Sveriges kanske starkaste varumärke internationellt:

”Akta dig, Ikea. Det finns konkurrens som den viktigaste svenska exportprodukten i Belgien. Benjamin Nygren, 17, kan beundras i Genk från nästa vecka”, skriver tidningen Het Laatste Nieuws.