Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klubbikonen klar för återkomst till Blåvitt

Robin Söder Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

Robin Söder glöder i Göteborg igen. 

IFK Göteborg har nu presenterat anfallaren som Blåvittspelare. 

”En blåvit son och ikon återvänder till IFK Göteborg”, skriver klubben på sin Twitter.

Samtidigt lämnar Elias Omarsson för Holland.

IFK Göteborg har gjort klart med en hemvändare. Robin Söder presenteras av klubben. 

Anfallaren gjorde stor succé när han slog igenom som tonåring – och var en av kuggarna när Sverige tog sig till semifinal i U21-EM 2009.

Söder lämnade Göteborg för Danmark och Esbjerg 2014. Efter det har proffsäventyret tagit honom till belgiska Lokeren. En klubb han nu lämnar för att komma hem till Göteborg.

Gren: ”Spetsspelare och kulturbärare”

Robin Söder har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2021 med klubben som han tidigare gjort 45 mål och 197 matcher för.

– Jag hoppas självklart att jag utvecklats både som spelare och person under de år jag varit borta från Göteborg. Det ska bli spännande att komma tillbaka, träffa både gamla och nya lagkompisar, återse personalen på kansliet och inte minst få möta alla fantastiska anhängare till Blåvitt. Sedan är min stora ambition givetvis att kunna bidra på planen, säger Robin Söder till IFK Göteborgs hemsida.

Elias Omarsson lämnar för Holland

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är  mycket nöjd med värvningen.

– Vi pratar i dag om olika typer av spelare som vi vill ha i vår a-trupp och kategoriserar dem som akademispelare, kulturbärare och spetsspelare. I Robin Söder får vi utan tvekan båda de sistnämnda kategorierna. Det säger det mesta om att få hem honom igen, säger Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida.

Samtidigt lämnar klubbens bästa målskytt den här säsongen, Elias Omarsson, för holländska Excelsior Rotterdam. Enligt Göteborg postens uppgifter betalar Exelcior Rotterdam cirka tre miljoner kronor för anfallaren.

– Då vi fick chansen att ta in Sargon Abraham och Robin Söder kändes det möjligt att låta Elias gå vidare. Vi tackar en lojal lagspelare för de här åren och önskar stort lycka till i den fortsatta karriären, säger sportchef Mats Gren till IFK:s hemsida.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!