Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paulinhos omtalade avstängning hävs

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Paulinho fick syna det röda kortet efter två gula kort mot Gais.

Nu hävs avstängningen, meddelar disciplinnämnden.

Anfallaren får därmed spela semifinalen mot Djurgården på lördag.

Det var i BK Häckens cupkvartsfinal mot Gais som anfallaren Paulinho tilldelades ett andra gula kort för filmning. Anfallaren föll i straffområdet i kamp med australiern Aiden Harvey – och visades ut. Det innebar en avstängning och missad semifinal.

Alm: ”Tråkigt för Palle att bli utpekad”

BK Häckens tränare Andreas Alm var påtagligt besviken över domslutet som han anser vara direkt felaktigt. 

– Tråkigt för ”Palle” att han blir utpekad som fuskare och filmare. Det är det tråkigaste för honom, bortsett från att han inte får spela semifinalen. Jag tror att Stockholmslagen är glada i alla fall, sa Alm efter matchen.

Domaren Kristoffer Karlsson stod för sitt beslut även efter matchen då han tittat på situationen en andra gång.

– Min syn av situationen är att det inte är någon touch på Paulinho från försvararens sida. Han trampar ner i marken i försök att få en straffspark. Det är så jag ser på situationen. Om vi hade haft en kameravinkel rakt bakifrån där jag står, så tror jag att min bild av situationen hade stärkts.

Avstängningen hävs

Nu kliver SvFF och disciplinnämnden in och häver Paulinhos avstängning. Det meddelade nämnden på torsdagen.

”Nämnden anser med hänvisning till filmklipp från matchen och till huvuddomarens yttrande att beslutet om att tilldela Paulo De Oliveira en andra varning var uppenbart felaktigt. Det innebär att Paulo De Oliveira inte är avstängd vid kommande semifinal i Svenska Cupen mot Djurgården”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Detta innebär att Paulinho är tillgänglig i lördagens semifinal mot Djurgården på Tele 2 arena.