Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt drabbat av ett nytt coronafall

IFK Göteborg har ett nytt bekräftat fall av covid-19 i truppen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Christian Kouakou har testats positivt för covid-19.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt har ett nytt bekräftat fall av covid-19 i spelartruppen.

Det är anfallaren Christian Kouakou, 25, som har testats positivt.

– Vi är tydliga från klubbens sida vad vi förväntar oss för att spelarna ska minska risken för att exponeras för smitta, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Tidigare har Mattias Bjärsmyr och August Erlingmark testats positivt.

Den sistnämnde är ännu inte tillbaka i träning med laget.

Under måndagen fick IFK Göteborg sitt tredje bekräftade fall av coronaviruset i spelartruppen: Christian Kouakou lämnade ett positivt covid-19-test.

Den 25-årige anfallaren har inga symptom och mår bra, men kommer att fortsätta vara isolerad till dess att han har tillfrisknat. 

Christian Kouakou under en träning med IFK Göteborg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Svårt att helt skydda sig”

Ingen annan personal har uppvisat några symptom och inte heller testats positivt för coronaviruset, skriver Blåvitt på sin hemsida.

– Vid varje möjligt fall följer vi riktlinjerna in i minsta fall detalj. Vi är tydliga från klubbens sida vad vi förväntar oss för att spelarna ska minska risken för att exponeras för smitta. Våra spelare förhåller sig till riktlinjerna genom att hålla nere sociala kontakter och möten. Samtidigt är det svårt att rent praktiskt helt skydda sig från situationer där smitta kan förekomma, precis som för alla andra människor i samhället, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

IFK Göteborg, som på grund av landslagsuppehållet inte har spelat match sedan den 8 november mot Helsingborg, möter BK Häcken på måndag.

Blåvitt ligger på 13:e plats i allsvenskan och har tre poäng ned till Kalmar på kvalplats med tre omgångar kvar av säsongen.