Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny tränare klar för IFK Göteborg

William Strömberg förstärker Blåvitts ledarstab.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs huvudtränare Roland Nilsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Linköpings tränare Olof Unogård och William Strömberg inför den damallsvenska matchen mellan Linköpings FC och Göteborg FC i fjol.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. William Strömberg, 32, förstärker IFK Göteborgs ledarstab.

Hans roll blir assisterande tränare med inriktning på videoanalys.

– Han kommer komplettera och passa väldigt bra in i vår ledarstab, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud.

Efter fjolårets tolfteplats i allsvenskan bygger IFK Göteborg om sin ledarstab. Varken Alf Westerberg eller Linda Breding får fortsätta. Westerberg, som kom till Blåvitt 2013 och har varit scout, tipselittränare, assisterande tränare, huvudtränare och administrativt ansvarig, och Breding, som kom till Blåvitt 2014 och har varit analytiker, lämnade därmed klubben när deras kontrakt gick ut vid årsskiftet.

Ferran Sibila kommer däremot att fortsätta som assisterande tränare till Roland Nilsson – liksom målvaktstränaren Stefan Remnér.

Nu rekryterar Blåvitt en ny assisterande tränare.

William Strömberg kommer närmast rån damallsvenska Linköpings FC där han hade ett delat huvudansvar. 32-åringen har tidigare jobbat i Djurgården i närmare tio år, bland annat som huvudansvarig för U19-laget och som delansvarig för U21-laget, och har dessutom varit assisterande tränare för P16-landslaget.

– Jag gillar verkligen det som Blåvitt vill med sin satsning framåt. På Kamratgården finns en väldigt kompetent och kunnig ledargrupp, och ett lag som har en spännande mix med rutinerade och unga utvecklingsbara spelare. Det känns spännande att bli en del av detta, säger han till Blåvitts hemsida.

William Strömberg instruerar Johanna Alm under matchen mellan Linköpings FC och FC Rosengård.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

”Driven och noggrann”

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud:

– Vi har genomfört en noggrann process med flera intressanta personer. Vi har letat brett för att hitta rätt person med de kompetenser vi vill få in i vårt ledarteam

– William är driven, noggrann och har en samsyn i vårt sätt att se fotboll tillsammans med vår ambition. Under vår rekryteringsprocess gjorde han en övertygande presentation av sig själv och sitt arbetssätt. Han kommer komplettera och passa väldigt bra in i vår ledarstab. Han kommer både att jobba med videoanalys och vara aktiv ute på träningsplanen.

Flytten till Göteborg sker omgående och Blåvitt startar upp sin försäsongsträning under onsdagen.