Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Ratar spel med Blåvitt

Marcus Berg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marcus Berg under en träning med IFK Göteborg.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Foto: ANDERS WIKLUND / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: JOHAN DOLCK WALL

Marcus Berg, 33, förlänger sitt kontrakt med ryska Krasnodar.

Det nya avtalet sträcker sig till den 30 juni 2021.

Det innebär att IFK Göteborg får vänta i ytterligare ett år på landslagsanfallarens eventuella återkomst.

I sommar skulle Marcus Bergs kontrakt med ryska Krasnodar löpa ut och GT har tidigare berättat att en övergång till IFK Göteborg har varit aktuell till sommaren.

– Det kan jag inte kommentera. Vi vet precis som alla andra att han köpt ett nytt hus, inte så långt från mitt faktiskt, det är det jag kan kommentera, sa Blåvitts sportchef Kennet Andersson i slutet av januari.

Husköpet som Kennet Andersson pratar om har naturligtvis spätt på spekulationerna om att Berg är aktuell för spel i IFK Göteborg igen. 

Fotbollsstjärnan har köpt en villa i Långedrag för drygt 34 miljoner kronor – en av de dyraste privatbostäder som någonsin har sålts i Göteborg, vilket GT kunde berätta i höstas. Han och hustrun Josefine Ringblom Berg, som varit med i den uppmärksammade realityserien ”Playmakers” på TV4 som handlar om spelarfruar och livet bakom kulisserna, äger 50 procent var.

Att Marcus Berg dessutom har synts till på IFK Göteborgs träningar på Kamratgården har gjort att Kennet Andersson fått svara på ännu fler frågor om landslagsanfallarens eventuella återkomst.

Marcus Berg under en träning med IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Marcus Bergs hus i Långedrag.
Foto: MARKUS WULCAN

Stannar i Ryssland

För några veckor sedan lämnade Berg Göteborg och åkte tillbaka till Ryssland för att ansluta till Krasnodar. Blåvitts sportchef sa då att han kommer att ha en fortsatt dialog med 33-åringen om framtiden.

– Ja, det vore väl dumt av mig annars. Men där sitter inte vi på några knappar att trycka på. Vi får se hur det blir. Jag är glad att han har varit här och känt på hur det fungerar. Så att IFK kommer in under skinnet på honom, haha, sa Kennet Andersson till GT i torsdags.

Men IFK Göteborg får vänta på landslagsanfallarens återkomst.

Under måndagen meddelade Krasnodar nämligen att Marcus Berg har förlängt sitt kontrakt med klubben i ytterligare ett år. Det nya avtalet med den ryska storklubben sträcker sig till den 30 juni 2021.

Därefter lär Berg flytta hem.

– Det lutar starkt åt det hållet. Jag har svårt att se att vi skulle ta en vända ytterligare utomlands då, säger han till Aftonbladet och stänger inte dörren för IFK Göteborg nästa sommar:

– Man får se hur situationen ser ut i klubben då. Det är inte bara upp till mig. Jag trivdes väldigt bra när jag var med dem igen och tränade nu nyligen. Jag kände inte Kennet (Andersson) så bra tidigare men det var bra snack vi hade.

Berg i landslaget.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tjänade stora pengar i Al Ain

Marcus Berg lämnade Blåvitt 2007 och har sedan dess bott utomlands. 

Han har utöver Panathinaikos och Krasnodar representerat klubbar som Groningen, Hamburg och PSV Eindhoven. 

Men de riktigt stora pengarna har han tjänat i Al Ain i Förenade Arabemiraten där han gjorde 46 mål på 60 matcher under två säsonger. Enligt Fotbollskanalen var det avtalet totalt värt minst 60 miljoner kronor efter skatt. 

Sedan förra sommaren representerar han alltså Krasnodar i Ryssland. Enligt uppgifter har han en nettoårslön på omkring 20 miljoner kronor.

Den ryska ligan startar om i helgen. Krasnodar ligger på andra plats och möter Dynamo Moskva hemma på söndag.

IFK Göteborg förlorade sin allsvenska premiär mot Elfsborg med 0–1 under söndagen.

https://twitter.com/FCKrasnodar/status/1272445257700052992?s=20