Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Matchen avbröts – efter skandalscener

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Skandalscener i Göteborg när Häcken vann med 5-0.

En person från IFK Norrköpings klack försökte ta sig in på planen när Häckens spelare firade ett mål precis framför dem. 

En reklamskylt vältes omkull och en maskerad person blev nedbrottad av säkerhetspersonal.

– Jag vet inte deras direkta anledning, om de ska in och banka oss, säger Norrköpings anfallare Jonathan Levi.

BK Häcken tryckte gasen i botten efter den mållösa första halvleken på Bravida arena. Patrik Wålemark gjorde 1-0, Leo Bengtsson 2-0 och trean petade en Norrköpingsspelare olyckligt in i eget mål. 

När hemmaspelarna firade 3-0-målet vid stolpen nedanför gästernas hejaklack rann det över för några åskådare på bortasektionen. De sparkade och tryckte omkull en reklamskylt mot Häckens spelare och en person försökte ta sig in på planen, men blev snabbt stoppad av Norrköpings SLO (Supporter Liaison Officer). 

Matchen stoppades

Matchen avbröts och spelarna lämnade planen några minuter innan den kunde återupptas. Men Häcken nöjde sig inte med 3-0 samtidigt som IFK Norrköping rasade ihop fullständigt. 

Joona Toivio hittade ett hål i muren och gjorde 4-0 på frispark innan en helt fri Patrik Wålemark kunde rulla in slutresultatet 5-0 inför 2 145 åskådare. 

Bortalagets Jonathan Levi var besviken efter förlusten. Och besviken på åskådarna som rusade in på planen.

– Jag vet inte deras direkta anledning, om de ska in och banka oss, det vet jag inte. Om det är därför så är det ganska intressant att för två veckor sedan ville vi alla pussas och kramas och nu ska vi bli nedslagna helt plötsligt, säger Levi och fortsätter:

– Jag vet inte om det var därför, men jag och hela laget bröstar att vi torskar den här matchen och det är direkt uruselt att det står 5-0 på tavlan. Men att vi ska bli nedslagna på grund av det, det vet jag inte riktigt om jag köper. Så dåligt i tabellen går det väl inte för att vi ska få huvudet avhugget.

”Det är oacceptabelt”

Johan Schollin, säkerhet- och evenemangschef hos IFK Norrköping: 

– Vår SLO gör ett fantastiskt agerande där. Jag vet inte vad supportern ville eller var han var på väg, men han hann inte speciellt långt tack vare min kollega. Han lyckades även putta upp den andre killen på läktaren sedan, så han gör ett dubbelt bra jobb där. 

– Den som blev nedbrottad tog polisen hand om.

Även de båda tränarna kommenterade publikskandalen efter matchen.

– Det är oacceptabelt, självklart är det det. Totalt oacceptabelt. Man vet inte vad som hade skett om inte SLO:n hade stoppat honom. Det var bra jobbat av SLO:n, klubben ska vara glad att de hade honom, säger Häckens tränare Per Mathias Högmo.

– Jag uppfattade inte det överhuvudtaget, jag hade inte koll på det och vill inte prata om det eftersom jag inte har sett det, säger Norrköpings assisterande tränare Kim Hellberg.

Se fler höjdpunkter från allsvenskan