Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hümmet lånas ut igen – efter succén

Deniz Hümmet.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Han lånades ut till Örebro från Elfsborg under hösten i fjol och gjorde stor succé.

Nu stannar Deniz Hümmet, 24, i ÖSK över säsongen 2021.

– Deniz hade en stark höst i Örebro och var en bidragande orsak till att vi var höstens bästa lag i allsvenskan, säger Örebros manager Axel Kjäll.

Deniz Hümmet kom till Elfsborg från Trelleborg inför säsongen 2019, men har haft svårt att ta en ordinarie plats i Boråslagets startelva. Sammanlagt har det blivit 36 allsvenska matcher och i fjol hann han med tolv innan han i slutet av augusti lånades ut till konkurrenten Örebro.

I ÖSK gjorde 24-åringen avtryck direkt med ett hattrick i första matchen mot IFK Norrköping. Totalt blev det fem mål och fyra assist på tolv matcher i ÖSK-tröjan.

Nu står det klart att han lånas ut till Örebro igen – avtalet sträcker sig över hela säsongen 2021.

– Vi har under en tid sökt efter att komplettera vår trupp med spets och Deniz har varit ett av våra huvudspår. Det känns verkligen jättebra att kunna välkomna honom tillbaka till Örebro. Hans egenskaper både som spelare och människa kommer förstärka en redan stark trupp på ett mycket bra sätt, säger Axel Kjäll, manager i ÖSK, till klubbens hemsida.

Jesper Karlsson och Deniz Hümmet i Elfsborg 2019.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

”En spännande utmaning”

Hümmet gör sin första träning med Örebro under torsdagen och klubbens ambition är att han ska bli spelklar till lördagens match i Svenska cupen mot Trelleborg.

– Det är kul att vara tillbaka och jag längtar efter att få dra igång. Relationen jag har med alla från kontorspersonal till truppen här känns jättebra och supportrarna har verkligen tagit hand om mig från dag ett. Jag hoppas att vi får spela inför dem i år och jag kommer leverera som i höstas – förhoppningsvis ännu mer! Fokuset ligger på att göra bra grejer med Örebro, det är en spännande utmaning, säger Deniz Hümmet.

GT har tidigare i vintras rapporterat om att Elfsborg varit nära att sälja Hümmet till Turkiet.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger nu till klubbens hemsida:

– Det har funnits en del intressen för Deniz under januarifönstret men inget som varken vi eller Deniz tyckte var tillräckligt intressant. Då utlåningen till Örebro SK förra säsongen blev lyckad för samtliga parter så har vi enats om att förlänga lånet även över säsongen 2021, säger klubbchef Stefan Andreasson.

Deniz Hümmet

Längd: 189 centimeter.

Position: Anfallare

Klubbar: Malmö FF, Troyes, Gefle IF, Trelleborgs FF, IF Elfsborg, Örebro SK.