Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var kapten senast – lämnar nu klubben

Nzuzi Toko lämnar IFK Göteborg.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Nzuzi Toko lämnar IFK Göteborg när kontraktet nu löper ut.

Det blir ingen förlängning för 29-åringen som var lagkapten i senaste matchen.

– Det blir inget med Toko och det beror inte på ekonomi, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till Fotbollskanalen.

Den sista juni går Nzuzi Tokos kontrakt med IFK Göteborg ut.

Därmed har 29-åringen, som har använts på flera olika positioner under sin tid i klubben, bara två matcher kvar att spela i Blåvitt-tröjan.

För det blir ingen förlängning av avtalet.

Det bekräftar Blåvitts sportchef Kennet Andersson som samtidigt poängterar att det inte beror på den ekonomiska situationen.

– Det beror inte på pengar utan på andra saker. Han får gärna uttrycka det själv om han vill, men jag tror inte att han vill det. Vi har inte hittat varandra, så det är inga konstigheter. Vi har vetat om hans läge hela tiden. Det är inga dramatiska grejer. Det är fine mellan oss. Vi ska göra en riktigt bra avslutning nu, säger han till Fotbollskanalen.

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

”Jag är ledsen”

Nzuzi Toko kommer att spela de två kommande matcherna – mot Hammarby i Svenska cupen under torsdagen och mot Sirius i allsvenskan på söndag – men därefter lämnar han Blåvitt.

Han hymlar inte med att han är besviken.

– Detta är fotbollen. Jag kan inte säga något mer specifikt. Jag har hela tiden velat vara här. Jag är stolt över att ha fått spela för den här klubben. Detta är fotbollen, det kommer till ett slut. Jag är ledsen över att lämna. Det är väldigt trevligt folk här, säger han till Fotbollskanalen utan att vilja gå in på varför han lämnar:

– Det handlar verkligen inte om pengar. Det är vad jag kan säga.

Nzuzi Toko, som inte har gjort klart med någon ny klubb, var lagkapten i Robin Söders frånvaro i IFK Göteborgs senaste match mot Mjällby.

Han värvades till klubben som central mittfältare i fjol, men fick ta klivet ner som högerback när Sebastian Ohlsson flyttade till tyska St Pauli och har startat som högerback i Blåvitts tre inledande matcher i år.